📸 Vrienden van Roubaix laten zien: stroken Roubaix nog steeds onder water

Parijs-Roubaix duurt nog even, maar als de koers vandaag verreden zou zijn... Een Mega Blubber Power Race!

Aanstaande vrijdag staat er met de E3 Saxo Classic weer een mooie kasseienklassieker op het programma en voor we het weten zitten we alweer in de heilige voorjaarsperiode met de Ronde van Vlaanderen en traditiegetrouw een week later Parijs-Roubaix.

Haveluy

Die Hel van het Noorden wordt dit jaar op zondag 7 april verreden (de Ronde is op Eerste Paasdag) en dat is dus nog wel een poosje van ons verwijderd, maar de kasseistroken liggen er nog steeds slecht bij.

Eerder lieten verschillende ploegen bij hun verkenningen al zien dat sommige stroken nog half onder water staan en dat doen Les Amis de Paris-Roubaix nu ook op hun Twitter-account.

Zij postten daar foto's van de viersterrenstrook Haveluy en die liegen er niet om. Als de koers nu verreden zou moeten worden, dan zou het een natte bedoening worden.

Maar gelukkig is de koers niet vandaag en zetten de Vrienden van Parijs-Roybaix hun beste beentje - en schop en pikhouweel en waterpomp - voor!

https://twitter.com/A_ParisRoubaix/status/1769774975643185519

Les Amis de Paris-Roubaix

Les Amis de Paris-Roubaix, of in het Nederlands de Vrienden van Parijs-Roubaix in het Nederlands, is een clubje vrijwilligers dat dat het hele jaar rond de kasseistroken van de helleklassieker in de gaten houdt.

Uiteraard doen ze dat in aanloop naar de koers meer dan pak 'm beet middenin de zomer. Ze hebben een lastige taak, want ze moeten ervoor zorgen dat de stroken er niet te slecht bijliggen - want dan is het gevaarlijk voor de renners - maar te goed mag natuurlijk ook weer niet...

Ze herleggen kleine stukjes van de zones pavé aan de zijkanten waar ze zijn weggezakt, maaien het gras op de rug van de kasseistroken en pompen als het nodig is dus ook water weg...

Pelotonpraat
  • Beeld: les Amis de Paris-Roubaix