Manager SD Worx: 'Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit'

Demi Vollering wil er zelf niet veel over zeggen, maar ploegmanager Erwin Janssen van SD Worx wel. Hij spreekt van 'een fantastisch voorstel'.

Dwars door Vlaanderen Women 2024

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt bij de ploeg. Althans, dat ze een voorstel deden om haar aflopende contract te verlengen, maar van Vollering en haar management (haar vriend Jan de Voogd) niets vernamen.

Dat statement van de ploeg bevreemdde Vollering. Gisteren kwam de ploeg voor de Ronde van Vlaanderen bijeen voor een persmoment en daar sprak de NOS de hoofdrolspelers.

Vollering zelf wilde weinig kwijt over de contractsoap, zij zegt zich nu liever op de koers te focussen. "De Ronde van Vlaanderen komt eraan, een supermooie wedstrijd waar ik me nu op focus."

Maar ook Vollering lijkt tussen de regels toch echt al wel met een afscheid rekening te houden, zo valt tussen de regels door te horen. "Ik rijd het hele seizoen nog voor SD Worx, dus ik wil lekker vlammen met de ploeg."

Maximaal voorstel

Niet zo gek als je de woorden van ploegmanager Erwin Janssen hoort. Hij legt uit hoe wat hem betreft de vork in de steel zit.

"We hebben een maximaal voorstel dat wij als team konden doen, gedaan. Dan stel je daar een ultimatum aan en jammer genoeg hebben we daar geen positieve goedkeuring van het management van Demi over gehoord. Je gaat er dan vanuit dat ze niet wil."

Volgens Janssen lag er een heel groot contract klaar voor Vollering. "We deden haar het beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit."

Voor de manager is het daarmee wel een beetje klaar wat betreft Vollering. "Zeg nooit nooit, maar als je kijkt hoe dit is gegaan, dan is de deur wel een beetje dicht."

Geen keuze tussen Kopecky en Vollering

Met de Belgische wereldkampioene Lotte Kopecky bereikte SD Worx-Protime wel vlotjes overeenstemming tot een verbintenis tot en met maar liefst 2028. Toch was het geen keuze tussen de twee, benaddrukt Janssen.

"Met het management van Lotte is het snel gegaan en zijn we eruit gekomen. Met Demi is dat helaas niet gelukt. We hebben naar onze mogelijkheden, en die zijn serieus, een fantastisch voorstel gedaan."

Achtergrond
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2024