📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen...

Eli Iserbyt zit niet stil als er niet gecrosst wordt. Hij is ook dan op zoek naar goede benen. De benen van een Vlaamse wielergrootheid... Grappig beeld!

Heistse Pijl 2023

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch kampioen Eli Iserbyt het nu tot pak 'm beet eind september rustig aan doet. Hij zal best even vakantie hebben genomen na zijn zeer drukke seizoen (Iserbyt reed bijna alles), maar zit inmiddels weer op de fiets.

Tijdens de E3 Saxo Classic zagen we hem nog langs de kant staan om z'n crosscollega's Mathieu van der Poel en Wout van Aert aan te moedigen, maar hij traint zelf ook op de Vlaamse hellingen die we rond deze tijd zo vaak voorbij zien komen in de koersen.

Zo kwam hij over de Taaienberg en daar staat op de top een bijzonder kunstwerk: Boonen Benen, uiteraard ter ere van Tom Boonen.

Past niet

Het beeld bestaat alleen maar uit twee kolossen van benen en Iserbyt wilde wel eens kijken of die hem ook passen. Nou, dat was niet helemaal het geval, postte Iserbyt zelf met veel zelfspot in zijn Instagram-stories.

Hij poseert bij de benen en komt tot een hilarische conclusie: 'Past niet', met een nadenk-emoji erbij. Hieronder zie je de grappige foto van Iserbyt met de benen op de Taaienberg.

Beeld: Instagram Eli Iserbyt

Boonen Benen

Het standbeelde de Benen van Boonen werd vorig jaar op 20 januari onthuld bovenop de Taaienberg. Die plek is niet zomaar gekozen, want op die berg testte Boonen altijd zijn benen in... Tsja, in elke Vlaamse koers die over de heuvel ging. Het was zíj́n berg en dus is er geen betere plek voor de benen.

Het zijn echte afgietsels van Boonens benen en hij zat zelf in de jury die het ontwerp van Thomas Huyghe uitkoos. "Ik vind het heel geslaagd. Ik ben enorm blij. We hadden een aantal heel mooie inzendingen, maar voor mij stak dit er onmiddellijk bovenuit. Ik zei in de jury dat dit het voor mij moest zijn en dan is de rest gevolgd", zei Boonen er destijds over tegen Sporza.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023