📸 Puck Pieterse daagt Fem van Empel uit: 'Samen aanvallen op de Koppenberg?'

Ze kennen elkaar van de cross, waar de Koppenbergcross groot is, maar in de Ronde van Vlaanderen zit-ie ook. Pieterse heeft een plannetje...

Superprestige Schorrecross 2023 in Boom women

De jonge Nederlandse veldrijdsters laten zich ook op de weg heel goed zien dit seizoen. Shirin van Anrooij werd afgelopen woensdag nog tweede in Dwars Door Vlaanderen en ook Puck Pieterse reed al de nodige podiumplaatsen bijeen (derde in de Trofeo Binda en derde in de Ronde van Drenthe).

Eerste wegwedstrijd van het jaar

Pieterse werd woensdag vijfde. In die koers reed ook de derde jonge Nederlandse ster aan het firmament haar eerste wegwedstrijd van het jaar: Fem van Empel. Ze reed op een ongelukkig moment lek en speelde dus geen rol van betekenis, maar ze heeft er zin in.

Aanstaande zondag zien we haar in de Ronde van Vlaanderen en dat laat ze in een post op Instagram weten. Bij de twee foto's die ze post - eentje waar ze gezusterlijk naast Pieterse rijdt - zegt ze dat De Ronde eraan komt.

Duo attack?

Onder de post reageert Puck Pieterse met een vraag aan Van Empel waardoor ook wij al helemaal zin krijgen in de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Ze vraagt namelijk aan Van Empel of ze zin heeft in een duo attack op de gevreesde Koppenberg, die we natuurlijk ook kennen uit de cross.

Van Empel reageert met een nadenkende emoji. Onder de reactie van Pieterse reageren ook weer mensen dat Shirin van Anrooij dan haar wagonnetje ook wel kan aanhaken.

Seizoen Van Empel en Pieterse

Na de Ronde van Vlaanderen komt er hoogstwaarschijnlijk een voorlopig einde aan het wegseizoen van Puck Pieterse. Ze hintte zelf enigszins grappend nog op een deelname aan Parijs-Roubaix, maar er sijpelde ook al door dat ze na de Hoogmis zich - na een rustperiode - weer gaat toeleggen op het mountainbiken.

De Spelen in Parijs zijn haar grote doel dit seizoen. Na het MTB'en zal ze wellicht nog wat wegkoersen rijden (Tour de France is direct na de Spelen...)

Voor Fem van Empel begint het seizoen op de weg pas net. Ze reed wat langer door in het veld en is pas net terug van een hoogtestage op de Teide in Tenerife. Ze miste Gent-Wevelgem omdat ze zich niet helemaal fit voelde, maar in Dwars Door Vlaanderen was ze er dus al wel bij.

Na De Ronde van zondag rijdt ze sowieso nog de Amstel Gold Race, maar het ligt ook in de lijn der verwachtingen dat ze de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zal rijden. Of ze ook de Giro en/of Vuelta en/of Tour de France Femmes rijdt, is nog niet bekend.

Pelotonpraat
  • Boom - Belgium - cycling - cyclisme - radsport - wielrennen - PIETERSE Puck (NED) of team FENIX DECEUNINCK and VAN EMPEL Fem (NED) of team JUMBO VISMA celebrating her victory pictured during the Telenet Superprestige Schorrecross 2023 cyclocross elite race for women at the Provinciaal Domein De Schorre on December 2, 2023 in Boom, Belgium - Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023