📸 Opvallend: alleen Lorena Wiebes rijdt zondag De Ronde van Vlaanderen in het SD Worx-shirtje

Hoe het tenue van SD Worx in de Ronde van Vlaanderen eruitziet? Ehhh ja, nou, ehhh... dat is ingewikkeld, viel Lorena Wiebes op.

Danilith Nokere Koerse 2024 Women

Zondag staat ook de vrouwen de Ronde van Vlaanderen op het programma. Ze zullen net als andere jaren na de mannen finishen en dus rond de klok van zes uur in Oudenaarde aankomen. Uiteraard is SD Worx-Protime weer de grote favoriet om de koers te winnen.

Dominantie minder

De vrouwen van ploegleiders Danny Stam en Anna van der Breggen hebben met Lotte Kopecky de topfavoriet in huis en ook Demi Vollering kan natuurlijk hoge ogen gooien.

De dominantie van SD Worx-Protime is dit seizoen wel wat minder lijkt het. Marianne Vos is helemaal terug en won al Omloop Het Nieuwsblad voor Visma | Lease a Bike, Lidl-Trek is in blok sterk - met daarbij een zeer goede Shirin van Anrooij  - en Puck Pieterse koerst attractief.

Truienpotpourri

SD Worx is sowieso dus al iets minder prominent in beeld dan vorig jaar, maar zoek in de Ronde van Vlaanderen ook niet te veel naar het kleurige tenue van de Nederlandse formatie.

Lorena Wiebes zag de Instagram-post van het team met de selectie voor de Ronde van Vlaanderen en haar viel direct op dat zij zelf de enige is die in het normale shirtje van de ploeg rijdt.

Lotte Kopecky draagt als wereldkampioen natuurlijk de regenboogtrui, Mischa Bredewold draagt als Europees kampioene de sterrentrui en Demi Vollering, Marlen Reusser en Christine Majerus dragen als nationaal kampioenen de truien die daarbij horen.

Beeld: Instagram SD Worx-Protime / Lorena Wiebes

Europese sterrentrui

Overigens had Lorena Wiebes maar wat graag in de Europese sterrentrui gereden die nu om de schouders hangt van Mischa Bredewold. Bij het EK in Drenthe demarreerde de jonge Amersfoortse in de laatste ronde in het parkoers over de VAM-berg en hield dat knap vol.

Volgens Wiebes was dat echter wel tegen de afspraken die gemaakt waren voor de koers: in de laatste ronde zou iedereen voor Wiebes rijden. De Mijdrechtse won het sprintje voor plek twee en stond na afloop behoorlijk chagrijnig op het podium. Onlangs gaf ze toe dat er nog wel wat oud zeer zit, maar ook dat de kwestie is uitgepraat.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2024