Dirk De Wolf geniet van meesterschap Van der Poel: 'Dat is talent, overschot en het hebben van goede benen'

Mathieu van der Poel won op prachtige wijze de Ronde van Vlaanderen. Dirk De Wolf genoot van het meesterschap van de wereldkampioen.

Ronde vanVlaanderen 2024 men

In de podcast Café Koers vertelt de analist over de stuurmanskunsten van Van der Poel. "Hij pakt zoveel winst in elke bocht. In elke bocht bouwt hij bewust een klein risico in. Anders verliest hij snelheid, en moet hij telkens optrekken. Dan verliest hij té veel energie. Hij duikt een bocht in, hij valt de bochten echt aan. Hij weet: achter mij moet de vierde dan serieus uit zijn hok komen, want anders zijn ze het wiel kwijt."

In elke bocht is dat drie seconden. "Die risico's zijn bij hem berekenend, want dat doet hij in de cross ook. Daar gaat hij iedere bocht ook vlotter door. Dat is misschien één seconde, maar dat heb ik ook van Iserbyt gehoord: na zes ronde is dat het nekje eraf, hè."

Overschot

Van der Poel blijft op eenzelfde manier rijden, aldus De Wolf. "Ik heb Mathieu zijn stuur niet twee keer van onder zien pakken in de Ronde. Hij rijdt altijd met de handjes op het stuur. Tot hij op de vijftiende plek komt en dan ziet hij een klein gaatje. Dan is het: hup, even links of rechts en dan zit hij weer op vierde positie. Dat is talent, overschot en het hebben van goede benen."

Van der Poel is momenteel naar Spanje om te herstellen en te trainen in aanloop naar Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race en normaalgesproken ook Luik-Bastenaken-Luik.

Nieuws
  • Photo:Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024