馃帴 Boe, bier en middelvingers: beelden uit het publiek van passage Van der Poel op Oude Kwaremont

Hij wordt 贸贸k aangemoedigd, maar videobeelden uit het publiek tonen nog maar eens dat er aardig wat dronken malloten op de Oude Kwaremont stonden.

Mathieu van der Poel zit inmiddels zelf alweer in Spanje om verzekerd te zijn van weer in zijn laatste trainingen voor Parijs-Roubaix. In Calpe en omgeving is hij verzekerd van mooi weer, terwijl dat in de lage landen allerminst het geval is deze week.

Bingo op Oude Kwaremont

Dat heeft hij zondag nog aan den lijve kunnen ondervinden in De Ronde, want het was een natte boel. Niet alleen vanwege de regen, maar ook omdat er toch weer een heel stel dronken Vlamingen langs het parkoers stonden die niet kunnen verkroppen dat er een rood-wit-blauw vlaggetje achter de naam van Mathieu van der Poel staat.

Vooral op de Oude Kwaremont was het Bingo. Bij de veldrit in Hulst kreeg MVDP al eens de volle laag van dronken 'wielerliefhebbers', maar ook op de befaamde helling kreeg hij de volle laag bij de passage in het dorpje bovenop de kasseienstrook.

Filmpje vanuit publiek

Dat zagen we eerder al via de normale camera van de motor, maar in een reactie op een tweet van Thijs Zonneveld laat Jacco Vlijm het vanuit het publiek zien.

In het onderstaande filmpje van Jacco Vlijn zie je dat MVDP weliswaar ook wordt aangemoedigd, maar dat er meer dan genoeg onverlaten zijn die boe roepen, hun middelvinger opsteken of zelfs bier over hem heen gooien bij de laatste passage over Oude Kwaremont.

Programma Mathieu van der Poel

MVDP verdedigt dus in Roubaix zijn titel aanstaande zondag. In afwezigheid van Wout van Aert is hij opnieuw de grote favoriet. Hij zou er de dubbel Vlaanderen/Roubaix kunnen realiseren; iets wat bijvoorbeeld Tom Boonen en Johan Museeuw in het verleden al eens voor elkaar kregen.

Na de kasseienklassiekers rijdt Van der Poel sowieso de Astel Gold Race, waar hij nog eens wil winnen na zijn wonderbaarlijke zege van 2019. Waarschijnlijk treedt hij ook tegen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel in het strijdperk in Luik-Bastenaken-Luik.

Achtergrond
  • Beeld: Twitter Jacco Vlijm