🎥 Geiten losgelaten in Bos van Wallers! (En nee, Mathieu van der Poel is er niet bij als GOAT...)

De échte, échte GOAT raast pas zondag over de stroken, maar zet er een g voor en je hebt met deze leuke jongens te maken...

Na de Ronde van Vlaanderen staat aanstaande zondag Parijs-Roubaix op het programma en de organisatie is met de laatste voorbereidingen bezig om de kasseistroken begaanbaar (of minder onbegaanbaar, zo je wil..) te maken.

Grazende geiten

Daarbij zetten ze best bijzondere middelen in, zo blijkt uit beelden van een Deense journalist van Eurosport. Hij filmde hoe er een peloton... geiten werd losgelaten op de befaamde strook Troue d'Arenberg, beter bekend als het Bos van Wallers.

Ze doen er geen wedstrijdje welke geit het handigst en snelst over de kasseien kan rennen, maar worden ingezet om te grazen. Door het gras en mos naast en tussen de stenen weg te grazen, worden de stroken komend weekend wat minder glad en dus ietsje beter (minder slecht..) te doen op de fiets.

Beelden van goats

Hieronder zie je de grappige beelden van de geiten die worden losgelaten en er flink op los grazen. Nu al deze grazende goats dus, en dan zondag Mathieu van der Poel, de razende GOAT op de fiets...

Parijs-Roubaix op tv

Je hebt komend weekend twee dagen plezier van Parijs-Roubaix, want anders dan bij de meeste grote wedstrijden zijn de vrouwenkoers en de mannenkoers niet op dezelfde dag. De vrouwen rijden op zaterdag over de keien; de mannen een dag later.

De uitzending van de vrouwenkoers, vorig jaar verrassend gewonnen door de Canadese Allison Jackson, begint om 15.00 uur. Je moet inschakelen op NPO1, Sporza of Eurosport 2. De mannen kun je een dag later integraal vanaf 10.30 uur bekijken op Eurosport 1. Studio Sport en Sporza haken om 13.30 uur aan.