🎥 Ronde van Thailand pakt uit met loodzware klim: zigzaggende en lopende renners!

In de Vuelta gaan ze soms over de gekste klimmen, maar in Thailand doen ze er nog een schepje bovenop (een Nederlander deed het er erg goed).

Afgelopen zondag zagen we op de Koppenberg tijdens de Ronde van Vlaanderen renners en rensters lopen. Dat is op zich een bekend beeld als het slechter weer is. De steentjes worden er dan in de onder de bomen gelegen klim spekglad.

Baan Ralk Thai

In de Ronde van Thailand hadden ze geen last van slecht weer, maar steil was de slotklim van de derde etappe gisteren wel!

Als je er ooit bent: de Baan Rak Thai moet je op. Een klim van 4 kilometer die gemiddeld 10,4 procent stijgt. Als je weet dat het laatste deel vals plat omhoog gaat, dan weet je het wel...

Steil, steiler, steilst. En dat blijkt wel uit de beelden van de klim in de twee filmpjes hieronder die Diego, oftewel @Ciclodelmundo, op Twitter postte. Renners klauteren zigzaggend naar boven of moeten zelfs van de fiets af om lopend verder te gaan - op prima asfalt dat er droog bij ligt dus...

Adne van Engelen

Natuurlijk staan in de Ronde van Thailand niet de beste renners ter wereld aan de start, maar het zijn wel gewoon profs; dat zegt genoeg! Overigens was een Nederlander prima op dreef op de steile klim: Adne van Engelen werd tweede. Hij verloor het in een sprint-a-deux van Peerapol Chawchiangkwang.

De beelden van de klim zie je hieronder:

Parijs-Roubaix op tv

De Ronde van Thailand is niet op de Nederlandse en Belgische tv te zien, maar je hebt komend weekend wel twee dagen plezier van Parijs-Roubaix, want anders dan bij de meeste grote wedstrijden zijn de vrouwenkoers en de mannenkoers niet op dezelfde dag. De vrouwen rijden op zaterdag over de keien; de mannen een dag later.

De uitzending van de vrouwenkoers, vorig jaar verrassend gewonnen door de Canadese Allison Jackson, begint om 15.00 uur. Je moet inschakelen op NPO1, Sporza of Eurosport 2. De mannen kun je een dag later integraal vanaf 10.30 uur bekijken op Eurosport 1Studio Sport en Sporza haken om 13.30 uur aan.

Tot het zover is, kun je vandaag en morgen ook nog de Ronde van het Baskenland kijken, iedere dag vanaf 15.30 uur op Eurosport 1 (ook zaterdag nog).

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter @ciclodelmundo / Thai PBS