🎥 Bizar! Mountainbiken door een donkere verlaten mijnschacht

Niet geschikt voor mensen met claustrofobie... Maar als je er op een scherm naar kijkt zijn het fascinerende beelden!

We houden allemaal wel van een beetje avontuur op de fiets. Voor de een is dat meedoen aan de Amstel Gold Race, voor de ander staat er een superzware Gran Fondo op de bucket list. Maar Jono Jones maakt het nog veel bonter.

'Coolste dat ik ooit heb gedaan'

Deze YouTuber en professionele mountainbiker zoekt de uitdagingen echt op. Hij doet de gekste dingen op z'n fiets, maar het allergekste zie je misschien wel in de video hieronder.

Zelf zegt hij er in de beschrijving van de video over: "Dit is het coolste dat ik ooit op de fiets heb gedaan!" Wat dat dan is? Door een verlaten mijnschacht MTB'en.

10 kilometer door de 'Black Hole'

De mijnschacht in kwestie is in Finland gelegen en is tien kilometer lang en draagt de welluidende naam Black Hole Trail.

Jones zegt er zelf het volgende over: "Er zijn knettergekke technische stukken, maar ook supermooie flowy segmenten. Dit moet voor honderd procent op de bucketlist van iedere mountainbiker staan, het is echt geweldig!"

Nou, of jij dat ook vindt en of je het zou durven kun je zelf beoordelen in de video die hij ervan maakte...

Parijs-Roubaix ook in mijngebied

Parijs-Roubaix speelt zich ook af in een streek waar veel mijnbouw was. Je hebt komend weekend twee dagen plezier van de Hel van het Noorden, want anders dan bij de meeste grote wedstrijden zijn de vrouwenkoers en de mannenkoers niet op dezelfde dag. De vrouwen rijden op zaterdag over de keien; de mannen een dag later.

De uitzending van de vrouwenkoers, vorig jaar verrassend gewonnen door de Canadese Allison Jackson, begint om 15.00 uur. Je moet inschakelen op NPO1, Sporza of Eurosport 2. De mannen kun je een dag later integraal vanaf 10.30 uur bekijken op Eurosport 1Studio Sport en Sporza haken om 13.30 uur aan.

Tot het zover is, kun je vandaag en morgen ook nog de Ronde van het Baskenland kijken, iedere dag vanaf 15.30 uur op Eurosport 1

Pelotonpraat
  • Beeld: YouTube Jono Jones