📸 Roxanne Bertels post foto van handen Mathieu na Roubaix en vraagt zich af: 'Ben jij wel mens?'

Veel handen van renners en rensters zitten onder de blaren na Parijs-Roubaix. Die van Mathieu van der Poel zien eruit als na een manicure...

Paris - Roubaix elite men 2024

Mathieu van der Poel won zondag voor de tweede maal achtereen Parijs-Roubaix na een solo van heb ik jou daar. Een week eerder haalde hij in Vlaanderen ook al zo’n kunststukje uit. Het is kortom hét voorjaar van MVDP.

Babyhandjes

Dat komt voornamelijk door z'n benen, die soms wel van een andere planeet lijken te komen, maar vriendin Roxanne Bertels liet zien dat ook de handen van Mathieu van der Poek buitenaards zijn.

De steun en toeverlaat van MVDP, ze zei al eens dat ze zichzelf volledig in dienst stelt van de carrière van Van der Poel en een hoop randzaken voor hem regelt, liet dat gisteren zien in een post in haar Instagram-stories.

Daarin zien we twee handen die net zo goed van een baby'tje hadden kunnen zijn zo zacht zien ze eruit. Maar het zijn die van een renner die de dag ervoor op zijn fiets over onmenselijke keien reed in De Hel van het Noorden.

Zonder handschoentjes

Waar de handen van veel renners onder de blaren zitten, zijn die van Van der Poel brandschoon. Ze zien eruit alsof-ie net bij de pedicure vandaan komt, zo is te zien op de foto van Roxanne.

Overigens reed Van der Poel, zoals elke koers, ook nog eens zonder koershandschoentjes. Waar de andere renners die Roubaix erop hebben zitten op de bank letterlijk hun wonden likken, trok Van der Poel eropuit voor een potje golf... Niet verwonderlijk dat zijn vriendin zich afvraagt: "Ben jij eigenlijk wel mens?"

Beeld: Instagram Roxanne Bertels

MVDP in Amstel en Luik

Hopelijk is Roxanne nog niet uitgejuicht en kan de grootste fan van Mathieu van der Poel (ze heeft overigens concurrentie van de zevenjarige Ayden…) nog twee keer juichen dit voorjaar als MVDP met zijn blaarloze handen in actie komt.

Van der Poel treedt namelijk aanstaande zondag aan in de Amstel Gold Race, een wedstrijd die hij in 2019 al op wonderbaarlijke wijze wist te winnen door vanuit geslagen positie terug te komen.

Daarnaast rijdt Van der Poel hoogstwaarschijnlijk ook nog Luik-Bastenaken-Luik; dat bevestigde hij gisteren nog eens min of meer. Daarin zal MVDP het wel moeten opnemen tegen niemand minder dan Tadej Pogacar.

Pelotonpraat
  • Photo: POOL/EG/Cor Vos © 2024