🎥 Instagram-goochelaar Fabio Jakobsen: Hans Klok valt erbij in het niet...

Fabio Jakobsen tovert de overwinningen nog niet echt uit de hoge hoed dit seizoen, maar in een grappig filmpje blijkt hij wel een schoenentovenaar!

Fabio Jakobsen verruilde dit jaar Soudal Quick-Step voor de Nederlandse ploeg met de welluidende naam Team dsm-firmenich PostNL. Dat leverde hem nog niet echt succes op, want hij staat nog op nul overwinningen dit seizoen.

Tegenvallend seizoen

Sterker nog, met een tweede plek in Nokere Koerse en twee top 10-plaatsen in de UAE Tour zijn de voornaamste resultaten dit seizoen wel genoemd. Ronduit tegenvallend.

Maar mocht het nu echt helemaal niks meer worden - het komt vast goed met Jakobsen in de Giro, let maar op! - met het fietsen, dan kan Jakobsen een andere carrière beginnen. Hij zou kunnen proberen Hans Klok naar de kroon proberen te steken als illusionist.

Wielerschoenenmagiër

Tenminste, dat blijkt uit een filmpje dat z'n nieuwe ploeg en hij op Instagram posten. Daarin tovert Jakobsen als een ware magiër z'n wielerschoenen aan z'n voeten, met rook-effecten en al. Hij lijkt er zelf ook verbaasd over dat het allemaal lukt!

Hieronder zie je het filmpje met de doldwaze gocheltruc van Jakobsen.

Veel sprintconcurrentie in de Giro

Jakobsen rijdt dus dit seizoen zowel de Tour als de Giro. Begin mei heeft hij straks forse concurrentie in de Giro-sprints, want in de eerste grote ronde van het jaar staat een keur aan topsprinters aan het vertrek.

Allereerst maakt Olav Kooij z'n debuut in een grote ronde. Het Jachtluipaard van Numansdorp won dit seizoen al twee ritten in Parijs-Nice en een rit in de UAE Tour.

Daarnaast maakte Soudal Quick-Step onlangs ook bekend dat Tim Merlier de Giro zal rijden. De Belg maakte al indruk dit seizoen door onder andere Nokere Koerse, de Scheldeprijs en twee ritten in de UAE Tour te winnen.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Team dsm-firmenich PostNL / Fabio Jakobsen