Winactie! Boek over Mathieu van der Poel: De dag dat wielrennen weer leuk werd

We mogen twee exemplaren van een nieuw boek over Mathieu van der Poel weggeven. Hieronder lees je hoe je er eentje kunt bemachtigen!

Mathieu van der Poel is the man of the hour, zoals je dat in een lelijke Engelse uitdrukking zegt. Hij won De Ronde en Roubaix dit jaar al en rijdt natuurlijk in die prachtige regenboogtrui die hij in de zomer van 2023 veroverde in Glasgow, na toch al een schitterend voorjaar.

De dag dat wielrennen weer leuk werd

In zekere zin begon die zegetocht op de weg in 2019. Toen won Van der Poel zijn eerste echt grote wegkoers, en hoe! In de Amstel Gold Race kwam hij uit verloren positie terug. Het bleek typerend voor Van der Poel. Altijd aanvallen, altijd verrassend uit de hoek komen.

Je zou kunnen zeggen dat hij met zijn manier van koersen het wielrennen veranderd heeft. In de jaren voor hij ten tonele verscheen, werd er op de weg toch vaak wat afwachtend gereden. Nu is dat helemaal anders - uiteraard ook met dank aan bijvoorbeeld Tadej Pogacar en Remco Evenepoel.

Schrijver Luuc Kooijmans schreef een boek over het fenomeen Mathieu van der Poel en noemde het De dag dat wielrennen weer leuk werd, naar die ene dag in de Amstel. Hij is niet alleen een held in Nederland, maar ook over de grenzen heen. In De dag dat wielrennen weer leuk werd illustreert Kooijmans waarom Van der Poel zo geliefd is.

Winnen winnen winnen!

Wij mogen twee exemplaren weggeven van dat boek! Dat doen we niet met een prijsvraag waarvan je het antwoord toch kunt opzoeken op internet, maar omdat het boek over het fenomeen Van der Poel en zijn straffe prestaties gaat, willen we van jou graag weten wat jij zijn meest bijzondere prestatie vindt als wielrenner en waarom je dat vindt.

De - naar ons oordeel - twee leukste en originele inzendingen belonen we met het boek. Je kunt je inzending mailen naar redactie@wielerrevue.nl. Je hebt tot en met maandag om iets in te sturen, dinsdag zullen we er twee uitkiezen.