📸 Peter Sagan rijdt binnenkort eerste wegkoers voor Pierre Baguette en showt nieuwe outfit

De drievoudige wereldkampioen wil via enkele wegkoersen zijn conditie wat aanscherpen in functie van zijn mountainbikecampagne.

Sagan

Peter Sagan zette vorig jaar een punt achter zijn fenomenale carrière met als hoogtepunt drie wereldtitels op rij, zeven groene truien, de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix. Helemaal stoppen met fietsen is hij echter niet van plan. Sagan wil zijn eerste liefde, het mountainbiken, terug oppikken.

Deze zomer rijdt Sagan in principe alle wereldbekermanches. Het doel is een ticket bemachtigen voor de Olympische Spelen in Parijs. Het ziet er echter naar uit dat hem dat niet zal lukken. Slowakije heeft immers geen startrecht, waardoor Sagan op een wildcard moet hopen.

Om de conditie wat aan te scherpen rijdt Sagan dit seizoen ook enkele koersen op de weg. Hij zal in actie komen in het shirt van Pierre Baguette, een continentale ploeg uit Slowakije waar zijn broer Juraj sportief directeur is. Volgende week maakt hij in de Ronde van Hongarije (8 tot 12 mei) zijn debuut.

Via sociale media deelde de ploeg enkele foto's van een stralende Sagan in zijn gloednieuwe tenue, met uiteraard ook regenboogbandjes op de mouwen.

Sagan reed dit voorjaar al vijf mountainbikewedstrijden, maar moest daarna even de pauzekop indrukken. Het kampte na afloop van zijn laatste wedstrijd immers met hartritmestoornissen en ging twee keer onder het mes. Volgens Sagan is het niets ernstig.

Nieuws
  • Cor Vos