Patrick Lefevere steunt Tim Merlier in kritiek: 'Leefde alleen bij een paar zure toetsenbordhelden' 

Patrick Lefevere steekt in zijn wekelijkse column de loftrompet over zijn sprinter Tim Merlier en geeft daarbij sommige media ervan langs!

patrick lefevere

Tim Merlier won donderdag zijn tweede etappe van deze Giro en sloot het flashinterview na de finish af met de toch wel opvallende woorden: 'Haters gonna hate'. Het Belgische sprintkanon had het daarbij gemunt op enkele criticasters die eerder schreven dat hij voor een grote ronde inhoud tekortkwam - tot donderdag won Merlier alleen maar in de eerste week van een grote ronde.

'Tim is top'

In zijn wekelijkse column voor Het Nieuwsblad komt Patrick Lefevere erop terug en breekt hij een lans voor zijn sprintkopman. De Belgische ploegbaas is zeer lovend over Merlier.

"Tim Merlier heeft afgerekend met de inhoudsloze kritiek dat hij alleen in de eerste week van een grote ronde sprints kan winnen. Dat idee leefde alleen bij een paar zure toetsenbordhelden, maar mooi dat ze ook hun laatste argument kwijt zijn om geringschattend over hem te spreken. Tim is top: een gouden kerel die bijna nooit een afspraak mist."

'Tim is anders'

Lefevere haalde daarbij nog iets aan uit het flashinterview dat de klasse van Merlier volgens hem tekent. "No offence, maar bij sprinters is het meestal me, myself and I. Tim is anders. Hij wint in de Giro en denkt eraan om naar onze kledijsponsor Castelli te wijzen."

"De etappe van donderdag passeerde voorbij hun fabrieksgebouw en we hadden net gecommuniceerd dat het sponsorcontract met nog eens twee jaar was verlengd. Niemand had Tim gevraagd om dat extra onder de aandacht te brengen, maar hij doet dat uit zichzelf. In het flashinterview na afloop had hij het ook over zijn Castelli-skinsuit."