Rit Dauphiné geannuleerd na massale valpartij, Kruijswijk en Van Baarle afgevoerd met ziekenwagen

Een enorme valpartij in de Dauphiné heeft het peloton opgeschrikt. 

Evenepoel

Er leek lange tijd niets aan de hand in de vijfde etappe van de Dauphiné. Er reden met Mathis Le Berre en Tobias Bayer nog twee renners voorop en het peloton leek zich op te gaan maken voor een massasprint. Tot het peloton op een spekgladde weg kwam en ineens meer dan het halve peloton op het asfalt lag.

Meteen werd de koers geneutraliseerd en was het kijken welke renners betrokken waren bij de valpartij. Al snel was duidelijk dat Remco Evenepoel, Primoz Roglic en Juan Ayuso het asfalt hadden geraakt. Zij leken er op het eerste oog niet te zwaar aan toe.

Van Baarle en Kruijswijk

Andere renners die er op het oog erger aan toe waren: Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle. De twee Nederlanders van Team Visma | Lease a Bike bleven lang in de graskant zitten en werden uiteindelijk afgevoerd met de ziekenwagen. Andere renners die erbij lagen: onder anderen Neilson Powless, Oliver Naesen, Tim Wellens, Bart Lemmen en Magnus Cort.

Team dsm-firmenich PostNL-renner Romain Combaud kwam ook ten val en vertelde vervolgens in de camera dat de etappe helemaal geneutraliseerd zou moeten worden, omdat er een aantal renners op hun hoofd zijn gevallen.

Nieuws
  • Cor Vos