🎥 Beelden tonen val Roglic (die in zelfde tijd als Evenepoel wordt gezet!)

Primoz Rogilc heeft aan zijn tuimelperte geen tijdsverlies overgehouden.

Roglic

Veel grote namen zijn tijdens de Touretappe in het Centraal Massief (bijna) ten val gekomen. Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar slaagden er na een slipper in een afdaling ternauwernood in om recht te blijven. Wout van Aert (lees hier meer) en Primoz Roglic hadden minder geluk.

Tijdens de laatste afdaling richting aankomstplaats Le Lioran ging Roglic onderuit in een haarspeldbocht. Hij werd op dat moment onder druk gezet door Remco Evenepoel, die zich als een steen naar beneden gooide. In aanloop naar die bocht lag er een stukje nat wegdek. (Lees verder onder de beelden)

Roglic lijkt op het eerste zicht geen ernstige blessures te hebben opgelopen. Hij sprong terug op de fiets en bolde als vierde over de streep, op een halve minuut van Evenepoel. Opmerkelijk: de jury besloot om de 34-jarige Sloveen in dezelfde tijd te plaatsen als Evenepoel.

Geen aankomst bergop

De reden: de aankomst lag niet bergop (eigenlijk wel, maar het ging niet om een gecategoriseerde klim) en omdat de valpartij plaatsvond op minder dan drie kilometer van de finish, werd Roglic in dezelfde tijd als Evenepoel geplaatst. Regels zijn regels.

Roglic, die vandaag wat herboren leek, staat nu in het algemene klassement vierde op 2'15" van leider Pogacar. De nummer vijf, João Almeida, volgt al op 4'20", dus Roglic mag beginnen dromen van het podium in Nice.