Alex Carera, manager van Pogacar: 'Red Bull perfecte ploeg voor Remco Evenepoel'

Alex Carera kent de wielerwereld als geen ander en denkt dat er van alles staat te gebeuren op het gebied van wielertransfers. 

remco evenepoel met gouden medaille

Als er iemand is die de wielerwereld op z'n duimpje kent, dan is het Alex Carera. De Italiaan bezorgde Tadej Pogacar een contract dat hem inmiddels by far de bestbetaalde wielrenner ter wereld maakt en heeft ook heel veel andere renners in zijn stal, onder wie bijvoorbeeld ook de Belgen Jasper Philipsen en Cian Uijtdebroeks.

Carera ziet Evenepoel en Red Bull als perfect huwelijk

Remco Evenepoel zit niet in z'n stal. Diens belangen worden vooralsnog behartigd door zijn vader Patrick Evenepoel. Dat laat niet onverlet dat Carera wel zijn kijk op de zaak rond de kersverse olympisch kampioen tijdrijden geeft aan de website Cyclinguptodate. Hij denkt niet dat Evenepoel z'n toekomst bij zijn huidige ploeg Soudal Quick-Step ligt, hoewel die nog een doorlopend contract tot en met 2026 heeft. In zijn glazen bol ziet hij een stier die rood van kleur is...

"Als Remco een clausule in z'n contract heeft, dan zie ik hem begin 2025 of 2026 al naar een andere ploeg gaan. Maar alleen de mensen die er direct betrokken bij zijn, kennen alle details van zijn contract. Een zaak voor z'n vader Patrick dus, en Patrick Lefevere. Maar als hij Soudal Quick-Step verlaat, dan zou Red Bull perfect bij hem passen."

Carera legt uit waarom dat is. "Zij hebben ook Specialized als fietssponsor en Remco heeft een persoonlijke deal met dat merk. Specialized is denk ik ook zeer geïnteresseerd in nauwere samenwerking met Red Bull."

Veel multinationals

Carera geeft ook een bredere kijk op het transfergebeuren in het wielrennen. Volgens hem gebeurt er van alles in het wereldje. "Het is een groeimarkt. Een paar multinationals zijn de sport binnengekomen. Red Bull dus, maar ook Decathlon. Lidl en Tudor, dat deel uitmaakt van de Rolex-groep."

"Daarnaast zal ook Intermarché meer gaan investeren via Intermarché Frankrijk (de ploeg krijgt nu vooral geld van Intermarché België, red.). Dat is een enorme boost voor dat team."

De Italiaan duidt het als een roerig tijdperk in het wielrennen. "Het is een positief tijdsgewricht voor het wielrennen, maar het is ook complex. Vooral omdat er nog maar achttien maanden zijn voordat de UCI de nieuwe WorldTour-licenties bepaalt voor 2026-2028 aan de hand van het puntensysteem."