🎥 Jonathan Milan klopt ploegmaat Mads Pedersen en specialist Maikel Zijlaard in proloog Ronde van Duitsland

De Ronde van Duitsland is gestart met een overwinning voor de jonge Italiaan Jonathan Milan van Lidl-Trek. 

Milan wint proloog

Amper drie kilometer, maar een heuse nagelbijter... De proloog van de Ronde van Duitsland is gewonnen door Jonathan Milan. De jonge Italiaan van Lidl-Trek versloeg Mads Pedersen met een miniem verschil.

Milan vs. Pedersen

Milan legde het 2,9 kilometer lange parkoers in Schweinfurt af in 3'16"31. De winnaar van vier etappes en twee puntentruien in de laatste twee Giro d'Italia's zag ploeggenoot Mads Pedersen als grootste concurrent in de proloog, die op normale racefietsen werd afgelegd.

De 28-jarige Deen beet zich echter stuk op de tijd van zijn vijf jaar jongere ploeggenoot. Het verschil op de streep was minder dan één tel: 0'0"71. Wel sleepte Pedersen er een één-tweetje uit voor Lidl-Trek, dat bijzonder goed is begonnen aan de vijfdaagse in Duitsland.

Sterke Zijlaard

Niet Ethan Hayter (4e), Stefan Bissigger (5e) of Filippo Ganna (14e), maar Maikel Zijlaard eindigde op plek drie. De 25-jarige Nederlander van Tudor Pro Cycling strandde op ruim anderhalve seconde van Milan.

Een verrassing? Niet helemaal... Zijlaard ontpopte zich eerder al als proloogspecialist. Het neefje van Leontien Zijlaard-van Moorsel won eerder dit jaar namelijk al de proloog in de Ronde van Romandië. Ook dat was een ultrakorte proloog - zelfs nog korter dan vandaag. Destijds ging het over een parkoers van 2,3 kilometer.

Uitslag

Results powered by FirstCycling.com

Morgen gaat de Ronde van Duitsland verder met een heuvelrit richting Heilbronn. De Duitse rittenkoers duurt tot en met zondag. Dan staat de laatste etappe (opnieuw een heuvelrit) naar Saarbrücken op het programma.

Nieuws
  • Cor Vos