Vuelta-verrassing Castrillo verdient transfer naar topploeg: 'Was al vóór de Vuelta rond' 

Met twee etappezeges op zak is Pablo Castrilla van Kern Pharma dé sensatie van deze Vuelta. Komend seizoen rijdt hij dan ook voor een topploeg. 

pablo castrillo

Wie Pablo Castrillo deze Vuelta in z'n pooltje heeft opgenomen, zit deze dagen handenwrijvend voor de televisie of laptop. De 23-jarige Spanjaard van Equipo Kern Pharma won eerder deze Ronde van Spanje al een bergrit en sloeg gisteren andermaal toe op de steile Cuitu Negru.

INEOS Grenadiers hengelde Castrillo al voor Vuelta binnen

In een paar enerverende slotkilometers met percentages tot 24 procent stijging hield hij topklimmers Pavel Sivakov en Aleksandr Vlasov van zich af. Castrillo reed bij de twee (voormalige) Russen weg, Vlasov kwam weer terug, maar de Spanjaard bleek nog een tempoversnelling in z'n grote teen te hebben.

Naast een goed stel fietsbenen beschikt Castrillo dus ook nog over een sterk karakter. Precies wat je als toprenners nodig hebt en het is dan ook niet verwonderlijk dat er een topploeg achter hem aanzit. Volgens de Spaanse wielerwebsite Ciclo21 is dat INEOS Grenadiers.

De ploeg heeft volgens de website de scouting op orde, want de Britse ploeg zou Castrillo al vóór de Vuelta hebben getekend. Het is voor de Spanjaard te hopen dat hij z'n handtekening nog niet officieel heeft gezet, want na zo'n succesvolle Vuelta kan hij z'n salaris nog wel wat opvijzelen...

INEOS kan wel een nieuwe topper gebruiken...

Het is nog wat voorbarig om Castrillo op basis van twee weliswaar heel knappe ritzeges een gouden toekomst te voorspellen, maar het zou INEOS Grenadiers niet verkeerd uitkomen. De Britse ploeg boekte dit seizoen slechts veertien zeges en dat gaat ook nog niet eens om de meest aansprekende koersen.

Tom Pidcock schreef met de Amstel Gold Race de meest aansprekende koers op zijn naam. Filippo Ganna en Jhonatan Narvaez zorgden voor dagsucces in de Giro, waarin Geraint Thomas derde werd in het eindklassement.

Er vertrekken bovendien aardig wat renners bij INEOS. Zo rijdt Jonathan Narvaez komend seizoen bij UAE Team Emirates en kiest Ethan Hayter voor een avontuur bij Soudal Quick-Step. Thymen Arensman, die ook net echt een gelukkig seizoen kent, tekende wel bij.

Nieuws
  • Cor Vos