Nu in de winkels: Wieler Revue #9!

Het wegseizoen zit erop en de pijlen worden nu gericht op een winter veldrijden. Bij Wieler Revue doken we al eerder het veld in. Daarom veel aandacht voor de cross in Wieler Revue #9!
Wieler Revue

Overal waar Mathieu van der Poel start, of het nu in het veld, op de weg of op de mountainbike is, geldt hij als een van de favorieten. We vroegen zijn meesterknechten Stijn Devolder en Gianni Vermeersch om het talent van de alleskunner te duiden. Vermeersch: "Als Mathieu was gaan voetballen, dan had hij nu waarschijnlijk bij Real Madrid gespeeld."

De combinatie wegwielrennen en veldrijden wordt steeds populairder door de goede prestaties van Van der Poel en Wout van Aert. Een van de renners die de disciplines ook combineert is Joris Nieuwenhuis. We spraken hem uitgebreid over onder meer hoe hij begon als BMX'er, gitaarspelen als uitlaatklep en zijn debuutseizoen voor Team Sunweb in de WorldTour. "Mijn wegseizoen ging veel beter dan ik had verwacht."

Bij de vrouwen is Sanne Cant vooral op de kampioenschappen onklopbaar de voorbije jaren. Ze kroonde zich de afgelopen drie seizoenen tot wereldkampioene in het veld. Wat houdt haar hongerig? Wie ziet ze als haar opvolgsters? Hoe kijkt ze aan tegen een carrière op de weg? Op al deze vragen volgt een antwoord in het interview met de Belgische. 

Hennie Stamsnijder was de eerste Nederlandse wereldkampioen veldrijden. De Tukker was de beste in 1981 in het Spaanse Tolosa. We blikten met Stamsnijder terug op die dag. "Ik voelde me die dag echt ijzersterk, onklopbaar zelfs."

Hoewel het wegseizoen inmiddels over is, blikken we nog eens terug op het wereldkampioenschap in Yorkshire. Dat doen we onder meer met de kersverse drager van de regenboogtrui: Mads Pedersen. De avond na zijn triomf sprak Wieler Revue met de sympathieke Deen, die zich het komende jaar niet kan verstoppen. "Ik zal nooit meer de underdog zijn."

Johnny Hoogerland is sinds 2016 wielrenner af. De Zeeuw pakte zijn biezen en zette in Karinthië een pension op. Hoewel de verbouwing bloed, zweet en tranen heeft gekost is Hoogerland trots op het eindresultaat. Wieler Revue ging op bezoek en zag met eigen ogen de imposante uitkomst. De Nederlands kampioen van 2013 is nu bezig om het fietsen in Karinthië op de kaart te zetten. Een reportage vanuit Oostenrijk. 

En verder: 

- De stelling met Hennie Kuiper, Henk Lubberding en Michael Boogerd

- Een spoorboekje voor het cross-seizoen

- Een reportage van de Laurens ten Dam Gravel Raid

Bestel het nieuwste nummer hier!

Laatste nieuws