Peloton rouwt om overlijden Bjorg Lambrecht

Verschrikkelijk nieuws uit het peloton. Gisteravond werd bekend dat Lotto-Soudal renner Bjorg Lambrecht op slechts 22-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een valpartij in de Ronde van Polen.

Lambrecht

Halverwege de tweede rit van de Chorzów naar Zabrze reed Bjorg Lambrecht een gracht in en reed hij, volgens de wedstrijddokter, tegen een betonnen duiker. Ter plekke werd medische assistentie verleend en werd Lambrecht gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Rond 19 uur kwam het vreselijke bericht dat Lambrecht in het ziekenhuis is overleden.

Lambrecht kende dit jaar zijn doorbraak in de Ardense klassiekers met een 5e plek in de Brabantse Pijl, een 6e plek in de Amstel Gold Race en een 4e plek in de Waalse Pijl. De jonge Vlaming stond bekend als een klimtalent en bevestigde dat met een 12e plek in de Dauphiné. 

Wielerwereld reageert geschokt

De wielerwereld reageert geschokt en vandaag wordt de vierde rit in de Ronde van Polen geneutraliseerd verreden en bij het criterium de Draai van De Kaai werd een minuut stilte gehouden. VRT-commentator Michel Wuyts reageert overdonderd op de website van Sporza: "Dit verlies komt enorm zwaar aan. Dit slaat diepe wonden, zeker bij zijn ploeg Lotto-Soudal. Op zijn domein zou de ploeg helemaal op hem georiënteerd worden. Hij was heel erg zelfbewust. Iemand die ook kon incasseren. Hij was bijdehand en verbaal sterk. En God ja, ik spreek nu in de verleden tijd van een jongeman, die met een beetje goede wil zelfs mijn zoon had kunnen zijn."