Bernal: 'Dumoulin is mijn grootste concurrent in de Giro'

Egan Bernal zal in de komende Giro als kopman starten van Team Sky. De Colombiaan zal in Italie proberen een negende grote ronde aan het rijkgevulde palmares van de Britse ploeg toe te voegen.

Egan Bernal

Na een wervelend debuutjaar met de eindzege in de Ronde van Californie en een tweede plaats in de Ronde van Romandie, is het niet onlogisch dat manager Dave Brailsford de pas 22-jarige Colombiaan naar voren schuift als kopman in de eerste grote ronde van het jaar. Geraint Thomas en Chris Froome richten hun pijlen in het laatste jaar van de ploeg op de Tour de France, waardoor Bernal de strijd aan zal gaan met Tom Dumoulin en Primoz Roglic. "Het heeft weinig zin om druk te voelen of nerveus te zijn. Het wordt mijn eerste grote ronde waarin ik voor een klassement ga en ik wil er vooral van genieten", zegt Bernal tegen Cyclingnews.com.

 Over het parkoers van de Giro is Bernal best te spreken, hoewel er wel veel tijdritkilometers in zitten. "Ik heb niet de allerbeste tijdrit, maar ik vind drie tijdritten geen probleem. Er wordt ook veel geklommen in de Giro dus er zijn genoeg mogelijkheden voor mij. Tom Dumoulin is zeker de grootste concurrent voor het klassement. Hij gaat zeker veel tijd pakken in de tijdritten, maar er zijn ook veel andere grote namen. Misschien dat Nibali de ene dag aanvalt en Valverde de volgende. Ook Simon Yates heeft veel mogelijkheden op dit parkoers. Hoe meer grote namen, hoe beter het voor mij is. Het haalt de druk er wat af."