Marianne Vos maakt rentree in wereldbeker Koksijde

Na haar tweede plaats op het EK veldrijden in Rosmalen geniet Marianne Vos momenteel van een welverdiende rustpauze. Maar lang hoeven de crossliefhebbers haar niet te missen.

Marianne Vos

Vos' werkgever WaowDeals kondigt namelijk aan dat haar rentree staat gepland voor de wereldbeker in Koksijde. Dit betekent dat ze alleen de manche in Tábor van komend weekend zal missen. Bondscoach Gerben de Knegt noemde de korte pauze eerder "een slimme zet vind met het oog op de rest van het seizoen en het aankomende WK".

Vos heeft dit seizoen twee van de drie wereldbekerwedstrijden gewonnen. Ze was de beste in het Amerikaanse Waterloo. In het Zwitserse Bern was ze eveneens de beste. Ook dankzij haar derde plaats in de wereldbekermanche in Iowa is Vos momenteel leider in de stand om de wereldbeker.

De kans is aanwezig dat ze ook na de Tsjechische wereldbekerwedstrijd nog in de witte leiderstrui mag rondrijden. Haar voorsprong op de huidige nummer twee in de rangschikking, Sanne Cant, is immers 68 punten. De Belgische wereldkampioene moet al bij de eerste twee eindigen om het commando in het regelmatigheidsklassement over te nemen.