Niki Terpstra gaat op voor vierde mondiale ploegentijdrittitel

Zondag staat in Tirol voor de laatste keer de WK ploegentijdrit voor merkenteams op het programma. Quick-Step Floors geldt daar als één van de mogelijke titelkandidaten.

Niki Terpstra

Bob Jungels, Yves Lampaert, Niki Terpstra, Kasper Asgreen, Laurens De Plus en Maximilian Schachmann mogen dit jaar de kleuren van de Wolfpack verdedigen in de discipline. De blauwhemden zijn traditiegetrouw één van de kanshebbers. Quick-Step won het wereldkampioenschap in het verleden al drie keer.

In 2012 veroverde de formatie de gouden medaille voor het eerst door BMC met drie seconden verschil te kloppen. Een van de teamleden die destijds in Valkenburg op het podium mocht was Niki Terpstra. Een jaar later zou hij opnieuw op het hoogste treetje mogen staan, toen Orica-GreenEDGE één tel langzamer was dan de manschappen van Patrick Lefevere.

Ook in 2016 maakte Terpstra onderdeel uit van de winnende formatie. In 2014 (derde) en 2015 (tweede) was de Nederlander eveneens aanwezig op het ereschavot, waardoor Terpstra samen met Peter Velits de meest succesvolle renner uit de historie van het WK ploegentijdrijden voor merkenteams is.

Enkel vorig jaar stond de Noord-Hollandse hardrijder niet op het podium in de korte historie van het evenement dat geen al te lang leven is beschoren: Quick-Step werd destijds vierde.   

Terpstra is bezig aan zijn laatste koersen voor de Bellgische WorldTour-equipe. Voor volgend seizoen tekende hij een contract bij Direct Energie. Daar wordt de winnaar van de jongste Ronde van Vlaanderen de onbetwiste kopman tijdens de voorjaarsklassiekers. 

De drie titels van Niki Terpstra en Quick-Step

2012: Niki Terpstra is een van de winnaars van de eerste ploegentijdrit voor merkenteams op het WK.
Opnieuw feest in Firenze! Terpstra feliciteert Peter Velits, die ook drie keer wereldkampioen in deze discipline wist te worden.
In de verzengende hitte van Qatar wordt Terpstra gefeliciteerd met zijn derde.