Transfermolen draait door: Teunissen, Stougje, Mareczko

Terwijl de Vuelta voor de deur staat, versterken veel teams zich met nieuwe coureurs. Wie verkast naar wie? Wieler Revue brengt u op de hoogte!

Mareczko

Mike Teunissen keert terug bij Team LottoNL-Jumbo. De Noord-Limburger maakte daar in 2015 zijn profdebuut. In 2017 verkaste hij naar Sunweb. Teunissen tekent een contract voor vier jaar bij de formatie van manager Richard Plugge.

“Twee jaar geleden zijn we goed uit elkaar gegaan en we hebben sindsdien altijd contact gehouden”, reageert Teunissen op zijn terugkeer. “De ploeg heeft in de tussentijd mooie stappen gemaakt. Daarom is dit een goed moment om terug te keren. Ik kijk uit naar het weerzien met de verschillende oude bekenden en naar de kennismaking met de nieuwe mensen in het team.”

Ploegleider Nico Verhoeven is blij Teunissen weer binnen de gelederen te krijgen. “Dat is een heel mooie aanwinst. In de klassiekers willen het beter doen dan afgelopen jaar en daarvoor is hij een gewenste versterking. Mike is heel allround. Hij gaat niet alleen van waarde zijn in de klassiekers, maar ook in de voorbereiding van de sprint en als helper van onze klassementsrenners. Hij kan zelf ook rap aankomen en zal kansen krijgen om soms zelf een resultaat te sprinten."

Hitec versterkt zich met Stougje en Garner

Dit seizoen staat voor het Noorse Hitec Products vooral in het teken van overleven. De ploeg waar onder meer de Nederlandse Nina Kessler voor rijdt kampte met ernstige geldzorgen. Er werden amper wedstrijden gereden en het einde van de ploeg leek nabij, maar de ploeg maakte onlangs bekend dat het toch in het vrouwenpeloton blijft. Sterker nog: er worden alweer versterkingen gehaald voor 2019.

Chanella Stougje is één van de rensters die komend jaar de kleuren van het team gaat verdedigen. De 21-jarige Zuid-Hollandse, wier seizoen vanwege schouderklachten er al sinds juni op zit, verlaat na vier jaar Parkhotel Valkenburg voor het avontuur bij de Noorse formatie. 

Ook Lucy Garner maakt de overstap naar Hitec. De tweevoudig juniorenwereldkampioene, die binnenkort met Lars van der Haar in het huwelijksbootje stapt, reed de afgelopen drie jaar bij Wiggle HIGH5, dat aan het einde van het seizoen uit het peloton verdwijnt.

De snelle Britse moet onder meer het nakende vertrek van Susanne Andersen opvangen. De Noorse kopvrouw lijkt namelijk op weg naar een dienstverband bij een grotere UCI-ploeg. Sunweb heeft naar verluidt de beste papieren om de 20-jarige Andersen in te lijven.

Mareczko vanaf volgend jaar bij CCC

Sprinttalent Jakub Mareczko zal volgend jaar in het tenue van CCC rijden. De opvolger van BMC Team bleek een nieuwe kans voor de Pools-Italiaanse spurter. ''Vorig jaar wilde ik nog een jaar bij Wilier-Triestina rijden'', zo zegt Mareczko in een interview met TuttoBiciWeb. “Maar nu verwacht ik een nieuwe start te maken bij een team van serieus niveau. Ik zal geweldige renners met ervaring in de ploeg krijgen waar ik veel van kan leren. Zo kan ik rijpen om zelf tot mooie resultaten te komen.”

Mareczko is vooral actief op Aziatisch grondgebied. Van de 35 overwinningen die hij boekte, waren er 26 in Azië. Vooral China ontvangt de 24-jarige renner vaak. In etappe 2 van de Giro van dit jaar eindigde Mareczko als tweede, achter Elia Viviani.