Madrid Challenge breidt uit met 14 kilometer lange ploegentijdrit

De Madrid Challenge, het Spaanse zusje van La Course, is dit jaar geen eendaagse wedstrijd maar een tweedaagse koers. Naast het traditionele criterium in Madrid zullen de deelnemende ploegen een dag eerder ook een ploegentijdrit afwerken.

Madrid Challenge

De Madrid Challenge valt samen met het slotweekend van de Vuelta a España. Waar de mannen de voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje afwerken in Andorra staat voor de deelnemende vrouwenploegen een ploegentijdrit op het programma in Boadilla del Monte, een voorstad van Madrid waar het Iberische hoofdkantoor van WNT, voor het tweede jaar op rij titelsponsor van de tweedaagse, zich bevindt. 

De eerste etappe kan voor veel teams een goede generale repetitie zijn voor het wereldkampioenschap ploegentijdrit voor merkenteams, dat een week later in en om Innsbruck voor de laatste maal op het programma staat. Over het af te leggen traject zijn nog geen details vrijgegeven.

De tweede en laatste rit vindt plaats in het centrum van Madrid, op hetzelfde vlakke rondje als waar de mannen hun slotkilometers afwerken. Aan het stratencircuit in de Spaanse hoofdstad wordt verder niet gesleuteld. Wel moet het rondje door twee keer vaker worden afgelegd. Hierdoor moet het internationale vrouwenpeloton op de voorlaatste Women's WorldTour-wedstrijddag van het seizoen 98,6 kilometer afleggen.

De eerste editie van La Madrid Challenge by La Vuelta werd in 2015 gewonnen door de Amerikaanse Shelley Olds. De afgelopen twee jaar bleek Jolien D'Hoore steeds de snelste in de massasprint.