D'hoore zegeviert in Madrid Challenge

Jolien D'hoore heeft de slotwedstrijd in de World Tour voor vrouwen gewonnen. De Belgische was met overmacht de beste in...

D'hoore zegeviert in Madrid Challenge
Jolien D'hoore heeft met speels gemak de massasprint in de Madrid Challenge gewonnen. De wedstrijd in de Spaanse hoofdstad was de slotwedstrijd van de World Tour voor vrouwen. De Belgische bleef haar ploeggenote en La Course winnares Chloe Hosking voor. Marta Bastianelli werd derde. Beste Nederlandse was Chantal Blaak, zij werd vierde.De wedstrijd in Madrid vormde het voorprogramma op de slotrit van de Ronde van Spanje. De eerste editie, vorig jaar, ging naar Shelley Olds. Dit jaar ondernamen veel rensters een poging het te schoppen tot een succesvolle ontsnapping, maar vrijwel alle aanvallen waren gedoemd te mislukken. Claudia Lichtenberg en Simone Frapporti kwamen een heel eind, maar werden op drie kilometer van de meet teruggegrepen door het peloton.

De voorbereiding op de sprint verliep door een valpartij enigszins rommelig. De trein van Wiggle High 5 merkte daar echter niets van en hield het op het goede spoor. In de sprint was er vervolgens niets te doen aan de ontketende D'hoore. De eindzege in de World Tour voor vrouwen gaat naar de Amerikaanse Megan Guarnier.

Foto: Cor Vos