Dit krijgen de renners voorgeschoteld in de Tour of Guangxi

Alle zes etappes van de nieuwe Chinese rittenkoers op een rijtje!

Dit krijgen de renners voorgeschoteld in de Tour of Guangxi

We hebben er even op moeten wachten, maar de organisatie van de Tour of Guangxi heeft haar huiswerk dan toch gedaan. De zes etappes zijn uitgetekend! Speciaal voor u zetten we alle ritten van deze nieuwbakken WorldTour-koers op een rijtje. 

Etappe 1: Beihai - Beihai | 107,4 km

De zesdaagse begint op 19 oktober in Beihai. Een circuit van 53,7 wordt twee keer verreden, wat voor een 107,4 kilometer lange rit zorgt. Guantou is de naam van de klim op het parkoers. De top van die heuvel ligt op een goede dertien kilometer van de meet.

Etappe 2: Qinzhou - Nanning | 156,7 km

Even ten noorden van Beihai ligt Qinzhou, waar de tweede etappe op gang wordt geschoten. Drie tussensprints, twee bergprijzen en een geaccidenteerde finish.

Etappe 3: Nanning - Nanning | 125,4 km

In etappe drie mag het peloton weer rondjes draaien. Nanning heeft de eer om zowel de start als de finish te verzorgen. Er is een omloop van 31,4 kilometer uitgetekend. In totaal moet die vier keer worden gereden. Wat verder opvalt is de lange laatste rechte lijn. Die gaat namelijk richting de tien kilometer.

Etappe 4: Nanning - Nongla | 151 km

Een dag voor de klimmers, daar de aankomst op een berg ligt. 472 meter is geen duizelingwekkende hoogte, maar de kans dat hier een sprinter gaat winnen is desondanks niet groot.

Etappe 5: Liouzhou - Guilin | 212.2 km

De langste rit in de Chinese etappewedstrijd is de vijfde. Opnieuw moet er geklommen worden. Vier bergen staan er op het menu, maar de finish ligt na een afdaling. Toch zullen de 2474 hoogtemeters best zeer doen, zo aan het einde van een lang, slopend wielerseizoen.

Etappe 6: Guilin - Guilin | 168 km

Guilin sluit op 24 oktober de eerste Tour of Guangxi af met start en finish van etappe nummer zes. Intussen zijn we in het noorden van de autonome regio Guangxi aangekomen. Ook op de laatste dag wachten er nog twee hellingen op de karavaan. 

Foto's: Tour of Guangxi