WK ploegentijdrit vrouwen: Team Sunweb deelt beste in, Boels Dolmans tweede

Team Sunweb heeft de ploegentijdrit voor vrouwen gewonnen. De Duits/Nederlandse ploeg deelde het beste in en liet favori...

WK ploegentijdrit vrouwen: Team Sunweb deelt beste in, Boels Dolmans tweede
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

Team Sunweb heeft de ploegentijdrit voor vrouwen gewonnen. De Duits/Nederlandse ploeg deelde het beste in en liet favoriet Boels Dolmans achter zich.

Boels Dolmans stond voor de moeilijke opdracht om zichzelf op te volgen als wereldkampioen in het ploegentijdrijden. Met onze landgenotes Anna van der Breggen, Amy Pieters en Chantal Blaak pakte het team alvast uit met enkele stevige hardrijdsters. Het was echter niet Boels Dolmans, maar Cervélo Bigla die na het eerste tussenpunt de beste tijd liet noteren. De formatie van de Finse Lotta Lepistö (winnares Gent-Wevelgem) kon evenwel niet op zijn elan doorgaan tijdens de beklimming van de steile Birkelundsbakken. Bij het tweede tussenpunt nam Boels Dolmans de leiding over. De uittredende winnaressen telden een voorsprong van 13 seconden op Cervélo-Bigla, Sunweb volgde daar op 15 seconden. 

Team Sunweb neemt afdaling als gekken

De meisjes van Sunweb bleken echter nog iets over te hebben, want bij het derde tussenpunt liet het ineens de snelste tijd noteren. De ploeg van Ellen van Dijk had duidelijk het meeste risico's genomen in de afdaling van de Birkelundsbakken. Boels Dolmans telde een minieme achterstand maar kwam die klap niet meer te boven. Sunweb diepte zijn voorsprong nog verder uit en had aan de streep een voorgift van 12 seconden op Boels Dolmans. Cervélo Bigla vervolledigde het podium.

Foto: Cor Vos