Vuelta vandaag: 7 | Llíria - Cuenca | 205 kilometer

Kan Juan-José Lobato LottoNL-Jumbo een zegeruiker bezorgen?

Vuelta vandaag: 7 | Llíria - Cuenca | 205 kilometer

Na de spetterende rit van gisteren krijgen de renners vandaag een voornamelijk vlakke etappe voorgeschoteld. Krijgen we een sprint of voert Quick-Step Floors opnieuw een nummertje op? Wieler Revue blikt vooruit!

Parkoers

De langste etappe in de Vuelta a España is de zevende. Tussen Llíria en Cuenca worden 205 kilometer afgelegd, met in het slot nog een plaatselijke ronde van 15 kilometer. Llíria ligt op de ruïnes van wat een van de meest belangrijke Iberische steden in Spanje was: Edeta. In het Romeinse Rijk was Llíria even belangrijk als bijvoorbeeld Valencia. Wat er nu van overblijft, is vooral muzikale bekendheid. Uit de stad komen namelijk twee bekende banda’s, bands waarin veel plaatselijke bevolking speelt.

We zetten koers naar Cuenca en verlaten zo de autonome regio Valencia. In de regio Cas- tilla-La Mancha ligt Cuenca, waar de More in de 8ste eeuw een burcht genaamd Kunka bouwden. Cuenca staat bekend om zijn ‘hangende huizen’ en de oude binnenstad die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de nale doorkruist men de stad, met de Alto del Castillo die voor wat verschil kan zorgen.

Favorieten

Met een geplaveid klimmetje op 8 kilometer van de streep is een sprint verre van zeker. Als het toch tot een sprint komt denken we spontaan aan één naam: Matteo Trentin. De Italiaan van Quick-Step Floors kan bergop aardig uit de voeten en zal vandaag voor zijn tweede overwinning willen gaan.

Naast Trentin zal dit parkoers ook enkele grote namen als muziek in de oren klinken. Dan denken we eerst en vooral aan een ploegmaat van Trentin, Julian Alaphillipe. De Fransman heeft na zijn blessure nog niet zijn niveau van weleer beet maar vindt vandaag een omloop op zijn maat. Verder zijn ook Rui Costa, Luis Léon Sanchez, Simon en Adam Yates en Rohan Dennis niet kansloos.

Voor LottoNL-Jumbo kan Juan-José Lobato misschien zijn slag slaan. De Spanjaard toonde eerder deze Vuelta over een goede vorm te beschikken.

Wieler Revue mikt vandaag op Rui Costa.

Prijsvraag

Wil je kans maken op een shirt naar keuze van CyclingLifestyle? Voorspel dan de winnaar van de etappe van vandaag op onze Facebook-pagina of waag een gokje op Twitter!

Foto's: Cor Vos & Vuelta a España