Dumoulin na vijfde plaats: 'Wat was dat een mooie wedstrijd'

Tom Dumoulin kwam gisteren als vijfde over de streep in Strade Bianche. Kort voor Siena moest hij de vier besten in koer...

Dumoulin na vijfde plaats: 'Wat was dat een mooie wedstrijd'

Tom Dumoulin kwam gisteren als vijfde over de streep in Strade Bianche. Kort voor Siena moest hij de vier besten in koers laten gaan.

Het was een verfrissend beeld: Tom Dumoulin helemaal vooraan in een eendagskoers. Zoals altijd toonde Strade Bianche waar het om bekend staat: al vroeg begint de finale en het parkoers zorgt ervoor dat de sterksten vooraan overblijven. "We werkten allemaal heel hard in het begin van de koers", reageert de Limburger op de website van Team Sunweb.

"Daarna explodeerde de koers heel snel." De grootste oorzaak daarvan was een massale valpartij op een onverharde strook. Wereldkampioen Peter Sagan was hierbij betrokken. Dumoulin niet, maar hij werd wel opgehouden door de crash. "Ik zat achter de val. Maar gelukkig kon ik daarna weer in de eerste groep favorieten aansluiten."

Blij met vijfde plaats

Maar die inhaalrace kostte de Limburger wat meer krachten dan hij zelf had gewild. "Ja, ik denk dat me dat een beetje heeft opgebroken in de finale. Ik miste namelijk een beetje de 'punch' in de benen. Ik kon daardoor niet met de beste renners van de dag mee."

In Siena versloeg de Nederlander vervolgens Luke Durbridge in een gevecht om de vijfde plaats. "Ik heb de hele dag goede bescherming van de ploeg gehad en ben uiteindelijk blij met de vijfde plaats", keek Dumoulin terug. "Het was vandaag niet mijn beste wedstrijd die ik ooit reed, daarom ben ik blij." Ook op Twitter liet hij zijn bewondering voor de wedstrijd blijken. "Het was niet mijn beste koers, niet mijn gelukkigste koers en niet mijn slimste koers. Maar wat was dát cool!"

Foto's: Cor Vos