Ster van Bessèges: Démare temt Muur van Laudun

De voorlaatste etappe van de Ster van Bessèges kende Arnaud Démare als winnaar. De Fransman van FDJ won op de Muur van L...

Ster van Bessèges: Démare temt Muur van Laudun
  • Arnaud Démare Arnaud Démare

De voorlaatste etappe van de Ster van Bessèges kende Arnaud Démare als winnaar. De Fransman van FDJ won op de Muur van Laudun.

De derde etappe, gisteren gewonnen door Lilian Calmejane van Direct Énergie, had een groot gedeelte van het deelnemersveld al kansloos gemaakt voor de eindzege. Onder meer Alexander Kristoff kon de aansluiting niet maken bij een grote kopgroep, waaruit de Franse ritwinnaar solo overleefde. Opnieuw een indrukwekkende zege voor de jonge snaak, die ook in de Vuelta a España al zo'n kunstje flikte in de vierde etappe.

Maar na deze vorentscheidung was nog niets helemaal beslist. De vierde en vijfde etappe waren nog het belangrijkst met betrekking tot de eindzege. Volgt morgen nog een korte tijdrit in Alès, de vierde rit van Chusclan naar Laudun zou ook voor afscheiding zorgen. Na negentig kilometer werd de finishplaats al bereikt, waarna vier plaatselijke ronden van ongeveer vijftien kilometer zorgden voor een totaal van 150 kilometer.

Vlucht of peloton?

De Muur van Laudun werd een heuse scherprechter in de koers. Zeven renners waren er niet bang voor en vertrokken al vroeg in de wedstrijd. Daarbij Wesley Kreder, die zijn terugkeer bij Wanty-Groupe Gobert maakt dit jaar. Het zevental kreeg echter geen ruimte van Team Katusha-Alpecin, dat uit was op de ritzege.

De vluchters droegen de ontsnapping tot in de laatste lokale ronde. Het zevental was inmiddels een zestal geworden. Aan de voet van de laatste beklimming van de Muur van Laudun was het liedje over voor de zes. Het werd een sprintje bergop op de Muur, waarin Arnaud Démare de snelste bleek. Het is de tweede zege deze week van de Franse sprinter.

Foto's: Directvélo en Cor Vos