HomeNieuwsSky-coach Kerrison: 'Thomas rijdt Giro 100 omdat hij hem kan winnen'

Sky-coach Kerrison: ‘Thomas rijdt Giro 100 omdat hij hem kan winnen’

Geraint Thomas is een van de twee Sky-kopmannen in de aankomende Giro d'Italia. Zijn coach Tim Kerrison denkt dat de Wel...

Geraint Thomas is een van de twee Sky-kopmannen in de aankomende Giro d’Italia. Zijn coach Tim Kerrison denkt dat de Welshman de Giro kan winnen.

De honderdste Giro d’Italia staat pas in mei op het programma, er is al genoeg gezegd en geschreven over de jubileumeditie van La Corsa Rosa. Over het deelnemersveld bijvoorbeeld. Nairo Quintana en Vincenzo Nibali zijn de twee grootste namen die strijden om de eindzege in Italië, daarachter komt een mooie rij schaduwfavorieten.

Een renner die ook niet in dat rijtje wordt genoemd, maar bij de outsiders hoort, is Geraint Thomas. De Welshman van Team Sky staat voor zijn eerste grote ronde als kopman. Co-kopman wel te verstaan, de andere kopman is Mikel Landa. En ondanks dat de Bask met een derde plaats in de Giro van 2015 veel betere adelbrieven kan voorleggen, wil de Britse formatie met Thomas voor de eindzege gaan. Dat zegt Tim Kerrison, coach van Team Sky, aan Cyclingnews.

Klimmer versus tijdrijder

“We gaan naar de Giro om de koers te winnen. Winst zou natuurlijk een groot succes zijn”, aldus Kerrison. “We zouden niet met hem naar de Giro gaan als we niet zouden denken dat hij kan winnen.” Vindt de Welshman aan de ene kant met twee tijdritten een parkoers op zijn maat, de zestiende en achttiende etappe moeten hem met meerdere monstercols afschrikken.

De zestiende etappe, met de Passo dello Stelvio en de Umbrailpass. De zestiende etappe, met de Passo dello Stelvio en de Umbrailpass.

“Wat wij weten: als Geraint in zijn beste vorm is, is hij een geweldige klimmer en hij is al een zeer goede tijdrijder”, vertelt Kerrison. “Zijn grootste uitdaging wordt de derde week, maar dat is voor iedereen zo.”

De koninginnenrit van de Giro 100: de achttiende etappe naar Ortisei/Sankt-Ulrich. De koninginnenrit van de Giro 100: de achttiende etappe naar Ortisei/Sankt-Ulrich.

Ondanks winst in de E3 Prijs in 2015 maakte Thomas de switch van klassiek renner naarklassementsrenner. “We hebben zijn progressie van de laatste jaren gezien. De focus lag eerst op de klassiekers, toen was hij een goede knecht in rittenkoersen. In 2015 werd hij – naast zijn klassieke zege – ook nog tweede in Parijs-Nice en de Ronde van Zwitserland. Vorig jaar won hij de Algarve en Parijs-Nice. Hij weet zelf ook wat hij kan en dit was een logische volgende stap.”

Foto’s: Organisatie Giro d’Italia en Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...