HomeNieuwsVan Poppel na winst in Herald Sun Tour: 'Had zinnen op proloog...

Van Poppel na winst in Herald Sun Tour: ‘Had zinnen op proloog gezet’

Danny van Poppel won deze ochtend de proloog in de Herald Sun Tour. De Nederlander van Team Sky was het snelst in een kl...

Danny van Poppel won deze ochtend de proloog in de Herald Sun Tour. De Nederlander van Team Sky was het snelst in een klokproef van 2,1 kilometer.

Het was de eerste overwinning in het jaar 2017 voor de Noord-Brabander, die in de Tour Down Under al een aantal keer dichtbij de zege was. In de eerste etappe werd hij tweede, in de derde en zesde rit vierde en in de vierde etappe pakte hij de derde plaats. Caleb Ewan was hem telkens te snel af.

Danny van Poppel in actie tijdens de proloog van de Herald Sun Tour. Danny van Poppel in actie tijdens de proloog van de Herald Sun Tour.

Geen winst in een sprint dus, wel een proloogzege. “Het was een beetje vreemd voor me”, vertelt de Nederlander op de website van zijn werkgever Team Sky. “Normaal vecht ik hier duels uit in de sprint. Nu zat ik in de hot seat te wachten of iemand me kon verslaan!”

Korte afstand

Nochtans was het niet de eerste proloogzege in de carrière van de Nederlander. In 2014 won hij in dienst van Trek Factory Racing de opener in de Ronde van Luxemburg. “Ik won in het verleden al eens een proloog”, zegt hij over die bewuste dag. Met 2,5 kilometer was die klokproef in Luxemburg-stad 400 meter langer dan deze in Melbourne. “Ik wist dat ik een goede tijdrit over zo’n korte afstand kon rijden. De focus was er ook.”

Van Poppel legde uit dat het af en toe een nerveuze boel was op de hot seat. “Het is hoogseizoen hier in Australië. Er zijn hier baanrenners aanwezig en het is moeilijk om te weten wie er hier nu snel is en wie niet.” De Nederlander was blij met zijn eerste zege. “De eerste voor mij dit jaar, de eerste voor Team Sky dit jaar, dat is mooi. Ik had mijn zinnen op de proloogwinst in de Herald Sun Tour gezet. Mooi dat ik het dan doe.”

Foto’s: Cor Vos en Team Sky

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...