Kittel schiet seizoen op gang in Dubai: 'Blij met winnende start'

Marcel Kittel klopte vanmiddag Dylan Groenewegen in de Dubai Tour. Net als vorig jaar won de Duitser de eerste etappe op...

Kittel schiet seizoen op gang in Dubai: 'Blij met winnende start'
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Marcel Kittel klopte vanmiddag Dylan Groenewegen in de Dubai Tour. Net als vorig jaar won de Duitser de eerste etappe op het palmeiland.

In de massasprint stond er geen maat op de Duitser. Op het palmeiland Palm Jumeirah verwees hij Dylan Groenewegen en Mark Cavendish naar de dichtste ereplaatsen. "Ik ben erg blij", reageerde Kittel achteraf. "De laatste dagen voelde ik al dat ik veel vertrouwen kon hebben in de ploeg."

"Ik ben blij met mijn winnende start aan het seizoen 2017. Net zoals dat vorig jaar het geval was." Destijds won hij in Fujairah voor Mark Cavendish en Giacomo Nizzolo. "Het was moeilijk om de sprint goed in te schatten, omdat er veel sterke sprinters aanwezig zijn. Je moet het goede moment vinden", blikte de Duitser terug op de eindsprint. "We zaten in goede positie in de finale en kozen voor de goede afstand om de trein op gang te brengen. Het werkte allemaal goed vandaag."

Schijfremmen

Voor Marcel Kittel was het de eerste overwinning op zijn Specialized Venge ViAS met schijfremmen. "Veel renners kwamen vandaag naar me toe met vragen over de schijfremmen", vertelde de sprinter van Quick-Step Floors. "Ze waren benieuwd hoe het voelt om met ze te rijden." De Duitse is blij ermee te kunnen rijden dit seizoen. "Ik denk dat ik de goede keuze voorlopig heb gemaakt."

Kittel nam de tijd om zijn ploeg te bedanken. "Het belangrijkste is dat we samen wonnen. Vorig jaar wonnen we ook veel koersen samen, dat willen we dit jaar weer doen." Het was voor de Duitser toch een onzekere dag. "De eerste koers van het jaar zit altijd vol onzekerheden. Je weet niet hoe het gaat lopen. Iedereen heeft vandaag zijn deel van het werk uitstekend gedaan. Het is de overwinning van de hele ploeg."

Foto: Tim de Waele