HomeNieuwsKittel schiet seizoen op gang in Dubai: 'Blij met winnende start'

Kittel schiet seizoen op gang in Dubai: ‘Blij met winnende start’

Marcel Kittel klopte vanmiddag Dylan Groenewegen in de Dubai Tour. Net als vorig jaar won de Duitser de eerste etappe op...

Marcel Kittel klopte vanmiddag Dylan Groenewegen in de Dubai Tour. Net als vorig jaar won de Duitser de eerste etappe op het palmeiland.

In de massasprint stond er geen maat op de Duitser. Op het palmeiland Palm Jumeirah verwees hij Dylan Groenewegen en Mark Cavendish naar de dichtste ereplaatsen. “Ik ben erg blij”, reageerde Kittel achteraf. “De laatste dagen voelde ik al dat ik veel vertrouwen kon hebben in de ploeg.”

“Ik ben blij met mijn winnende start aan het seizoen 2017. Net zoals dat vorig jaar het geval was.” Destijds won hij in Fujairah voor Mark Cavendish en Giacomo Nizzolo. “Het was moeilijk om de sprint goed in te schatten, omdat er veel sterke sprinters aanwezig zijn. Je moet het goede moment vinden”, blikte de Duitser terug op de eindsprint. “We zaten in goede positie in de finale en kozen voor de goede afstand om de trein op gang te brengen. Het werkte allemaal goed vandaag.”

Schijfremmen

Voor Marcel Kittel was het de eerste overwinning op zijn Specialized Venge ViAS met schijfremmen. “Veel renners kwamen vandaag naar me toe met vragen over de schijfremmen”, vertelde de sprinter van Quick-Step Floors. “Ze waren benieuwd hoe het voelt om met ze te rijden.” De Duitse is blij ermee te kunnen rijden dit seizoen. “Ik denk dat ik de goede keuze voorlopig heb gemaakt.”

Kittel nam de tijd om zijn ploeg te bedanken. “Het belangrijkste is dat we samen wonnen. Vorig jaar wonnen we ook veel koersen samen, dat willen we dit jaar weer doen.” Het was voor de Duitser toch een onzekere dag. “De eerste koers van het jaar zit altijd vol onzekerheden. Je weet niet hoe het gaat lopen. Iedereen heeft vandaag zijn deel van het werk uitstekend gedaan. Het is de overwinning van de hele ploeg.”

Foto: Tim de Waele

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Belg wint knettergekke downhillrace op eiland in Afrika en deelt spectaculaire GoPro-beelden

Megavalanche La Réunion is een enduro massa-evenement waarbij het de bedoeling is om met...

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niels Albert legt uit waarom zoveel crossers last hebben van rug: ‘Sponsors plezieren’

Mathieu van der Poel zag vorige winter zijn hele veldritseizoen in het water vallen...

Opvallend: 89-jarige man pakt Amerikaanse nationale cyclocrosstitel

We kennen allemaal het verhaal van Alejandro Valverde. De veteraan ging pas op zijn...

Meer zoals dit

Quinten Hermans keert 23 december terug in cross: ‘Ik heb eigenlijk geen idee waar ik conditioneel zal staan’

Hermans, die vanaf volgend kalenderjaar uitkomt voor Alpecin-Deceuninck, zijn laatste cross was het EK...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...