Vuelta a San Juan: Gaviria beste sprinter in vierde etappe

Op dag vier van de Vuelta a San Juan ging de winst naar Fernando Gaviria. De Colombiaan was in de sprint de snelste, voo...

Vuelta a San Juan: Gaviria beste sprinter in vierde etappe
  • Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Op dag vier van de Vuelta a San Juan ging de winst naar Fernando Gaviria. De Colombiaan was in de sprint de snelste, voor Elia Viviani en Nicola Ruffoni.

De WorldTour-ploegen hadden tot nog toe hun stempel in de Vuelta a San Juan zeker kunnen drukken. Nadat Quick-Step Floors via winst van Fernando Gaviria en Tom Boonen twee dagen op rij feestvierde, won gisteren Ramunas Navardauskas de tijdrit. Dat deed de Litouws kampioen tegen de klok voor zijn nieuwe werkgever Bahrain-Merida. Het was zijn twaalfde professionele overwinning.

Bauke Mollema werd tweede op drie seconden van Navardauskas. De Groninger legde de tijdrit af zonder opzetstuur. Toch kon hij kort eindigen. "Het was een speciale tijdrit op een gewone wegfiets", aldus Mollema achteraf. "Twaalf kilometer met maar twee bochten, dus het was niet technisch. Met oog op het klassement was dit een goed resultaat, want ik pakte tijd op de andere favorieten."

Sprinten?

Op papier leek de vierde etappe opnieuw een sprintersetappe. Voor het eerst trok het peloton in Argentinië daadwerkelijk uit de stad San Juan. Het bleef wel dichtbij. Ten oosten van San Juan lag San Martín, start- en aankomstplaats in de vierde etappe. Een grote groep van elf renners kwam al snel op kop te liggen. Toen het elftal maximaal vijf en een halve minuut voorsprong pakte, leek het kalf verdronken voor het peloton.

Tussen de elf zaten namen die de eerste twee ritten ook al kleurden. Nicolás Naranjo (Agrupación Virgen de Fatima), Gerardo Tivani (Equipo Continental Municipalidad de Pocito) en Leonardo Rodriguez (Asociación Civil Mardan) waren al eerder vooraan te zien in deze wedstrijd. Onder impuls van eerst de ploegen der klassementsrenners en daarna de sprintersploegen werden de elf echter toch gegrepen.

Het liep opnieuw uit op een sprint. Quick-Step Floors nam net als in de eerste twee etappes de voorbereiding voor zijn rekening. Tom Boonen deed een ontzettend lange lead out voor Fernando Gaviria, die met nog meer overmacht dan in de eerste etappe het werk afmaakte. Het is voor de Colombiaan de tweede ritzege in vier dagen. Niet geheel verrassend werd Elia Viviani tweede.

Foto's: Cor Vos