Vlaamse coach pleegt zelfmoord na positieve plas 17-jarige veldrijder

In België heeft een coach van een 17-jarige veldrijder zelfmoord gepleegd. De reden: de jeugdige veldrijder had een posi...

Vlaamse coach pleegt zelfmoord na positieve plas 17-jarige veldrijder

In België heeft een coach van een 17-jarige veldrijder zelfmoord gepleegd. De reden: de jeugdige veldrijder had een positieve plas afgeleverd.

Dat meldt Het Nieuwsblad. De 17-jarige Vlaamse veldrijder Fabio Verberckmoes testte medio december positief. De jonge crosser werd betrapt na een cross in Wallonië, in Oleye. Het ging om het gebruik van cortisone. Volgens de ploegleiding werd deze toegediend door zijn persoonlijke trainer Eddy Verschueren.

"Het is verschrikkelijk nieuws", reageerde Eddy van Bunder, ploegleider van Verberckmoes bij Cycling.be-Alpha Motorhomes, op het nieuws dat de renner positief testte. "We distantiëren ons volledig van het vooral en willen benadrukken dat dit volledig buiten het team om gebeurde."

Zware gevolgen

"We hebben dan ook onmiddelijk onze maatregelen genomen", reageerde Van Bunder op donderdag na het bekend worden van de positieve dopingplas. Die maatregel: het ontslaan van Verberckmoes.

"Fabio viel dit jaar wat terug, na vorig jaar als eerstejaars junior een goed seizoen te hebben gehad", aldus Van Bunder. "Hij ging daarop naar Verschueren, maar die gebruikte om hem er bovenop te krijgen blijkbaar een paardenmiddel. De ouders van Fabio zeiden dat hij vitaminen kreeg toegediend." Persoonlijke trainer Verschueren nam de beschuldiging van de ploegleider dat hij voor het dopinggebruik zou zorgen niet voor lief. Hij stapte uit het leven.

Hoofdfoto: Start-box.be