Vakoc en Brambilla leiden Quick-Step Floors in Australië

Petr Vakoc en Gianluca Brambilla zijn de kopmannen van Quick-Step Floors in de Tour Down Under, die op 17 januari van st...

Vakoc en Brambilla leiden Quick-Step Floors in Australië
  • Gianluca Brambilla Gianluca Brambilla

Petr Vakoc en Gianluca Brambilla zijn de kopmannen van Quick-Step Floors in de Tour Down Under, die op 17 januari van start gaat.

Dat maakte de Belgische WorldTour-formatie zojuist in een persbericht bekend. Voor het tweede jaar op rij trekt de Tsjechische Vakoc naar de Tour Down Under. De winnaar van de Brabantse Pijl in 2016 kijkt uit naar de Australische rittenkoers. "Het is een mooie koers. De organsatie zet ieder jaar een mooi parkoers neer en de fans langs de weg zijn geweldig."

De Tsjech wil gaan voor ritwinst. "Vorig jaar was het een goede keuze hier te starten, ik hoop dat het dit jaar hetzelfde is. Ik wil gaan voor ritwinst, ook al is er geen aankomst meer in Sterling. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn kansen krijg. Ik bekijk het daar dag voor dag."

Nieuwe ervaring

Een andere bekende naam is die van Gianluca Brambilla. Hij won in 2016 in zowel de Giro d'Italia en Vuelta a España een etappe. "Dit wordt mijn achtste profjaar, maar ik ben nog nooit zo vroeg aan mijn seizoen begonnen", blikt de Italiaanse klimmer vooruit. "Het zal een nieuwe ervaring worden, ik ben benieuwd hoe ik daarmee omga. Ik voel me nu goed, maar in de koers kan dat zomaar anders zijn. Ik hoop me aan te kunnen passen aan de weersomstandigheden doordat we al vroeg vertrekken."

Ploegleider Rik van Slycke kijkt uit naar de Australische rittenkoers. "Het blijft ieder jaar zowat hetzelfde qua parkoers. De Willunga Hill gaat natuurlijk alles beslissen. Wellicht dat de wind nog opspeelt in de etappes langs de kust. We hebben een goed en uitgebalanceerd team. Het zal niet makkelijk worden een etappe te winnen, want de Australiërs zijn altijd al goed in vorm en kunnen beter tegen de hitte. Maar we zijn ervan overtuigd leuke dingen te kunnen laten zien."

Jack Bauer, Eros Capecchi, Dries Devenyns, neo-prof Enric Mas en Martin Velits vervolledigen de ploeg.

Foto's: Cor Vos