Trek-Segafredo wilde aanvankelijk geen Contador maar Nibali

Trek-Segafredo had in eerste instantie haar pijlen voor een nieuwe klassementsrenner gericht op de tweevoudig Giro-winna...

Trek-Segafredo wilde aanvankelijk geen Contador maar Nibali
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Trek-Segafredo had in eerste instantie haar pijlen voor een nieuwe klassementsrenner gericht op de tweevoudig Giro-winnaar Vincenzo Nibali.

Dat stelt Luca Guercilena, de Italiaanse manager van Trek-Segafredo, in een interview met Cyclingnews. Segafredo als sponsor van de ploeg bracht een hoop geld mee, maar daar stonden wel wensen tegenover. "Een Italiaanse sponsor betekende dat een Italiaanse renner altijd eerste keuze zou zijn", licht Guercilena de visie toe.

"We moesten gaan onderzoeken wat er mogelijk was." Vincenzo Nibali had het gewenste profiel, maar toog naar het nieuwbakken Bahrain-Merida Cycling Team. "Hij koos voor die ploeg omdat die volledig rond hem gebouwd wordt, niet vanwege het geld", stelt Guercilena. "We waren er dichtbij. Er waren wat verschillen qua gewenste bedragen, maar ik denk niet dat het de belangrijkste reden was niet voor ons te tekenen. De ploeg wordt nu rond hem gebouwd, bij ons gaat dat niet." Met John Degenkolb werd de vervanger van Fabian Cancellara voor de voorjaarsklassiekers aangetrokken.

Contador

"Vincenzo had daar gewoon andere kansen", gaat Guercilena verder. "Wij hebben onze eigen stijl. Wij willen renners hebben die een uitdaging aan willen gaan en met emotie en passie koersen. Ik ben als trainer iemand van de cijfers, maar ik hou van renners die anticiperen en aanvallen. Daarom wilden we Degenkolb, Pantano en Contador hebben."

De Italiaan denkt dat El Pistolero het in zich heeft om nog een grote ronde te winnen. "Natuurlijk kan hij dat. Hij is sterk genoeg en hij is mentaal geweldig. Hij heeft de wil om te winnen. We willen hem nu in een kalme omgeving naar koersen brengen. We willen dat hij weet dat we hem allemaal steunen. Hij hoeft geen stress te hebben en kan zich toeleggen op de overwinning. Ik denk dat hij nog steeds de Tour kan winnen", besluit Guercilena.

Foto: Cor Vos