Boom hoopt op minder dan 3,5 minuut te finishen in Heusden-Zolder

Lars Boom gaat morgen van start in de wereldbekercross van Heusden-Zolder. Vorig jaar was geen succes, maar dit jaar ver...

Boom hoopt op minder dan 3,5 minuut te finishen in Heusden-Zolder

Lars Boom reed ter voorbereiding drie crossen in Spanje, maar morgen zal hij strijden tegen de grote kleppers in de wereldbekercross van Heusden-Zolder. De wereldkampioen veldrijden van 2008 beseft dat er nog niet teveel van hem verwacht mag worden. "Ik zal Wout en Mathieu nog niet kunnen bijhouden", zo zegt hij tegen het ANP. 

Vorig jaar reed hij ook in Heusden-Zolder en dat was geen onverdeeld succes. "Vorig jaar was ik niet optimaal voorbereid en eindigde ik op meer dan zeven minuten. Ik hoop nu binnen de 3,5 minuut te finishen. Mathieu en Wout zijn outstanding. Het is mooi om naar te kijken, maar vervelend als je ertegen moet fietsen. De klasse spat ervan af. Ze gaan er vanaf het begin vol tegenaan, vroeger was het vaak een meer tactisch gevecht. Misschien is dat slimmer. Erin vliegen zoals Mathieu en Wout kan ook zijn tol eisen."

Na Heusden-Zolder gaat Boom ook zeker van start in Surhuisterveen en op het Nederlands kampioenschap. "Niet dat ik hoop Nederlands kampioen te worden, want dan moet Van der Poel al pech krijgen of ziek worden. Ik wil er wel aan bondscoach Gerben de Knegt laten zien dat ik een plaats in de WK-selectie waard ben."

 Foto: Cor Vos