Van der Poel de beste in Superprestige van Diegem

Mathieu van der Poel heeft ook in Diegem gewonnen. De Superprestigemanche werd weer een tweestrijd. Weer was het Van der...

Van der Poel de beste in Superprestige van Diegem

Mathieu van der Poel heeft zijn zegelijst van dit seizoen uitgebreid door de Superprestige manche van Diegem op zijn naam te schrijven. Hij bleef zijn grote concurrent Wout Van Aert en Kevin Pauwels voor. 

Beide kleppers gingen hard van start waardoor snel duidelijk werd dat het opnieuw een tweestrijd zou worden, want in het eerst rondje hadden Van Aert en Van der Poel al een voorsprong van vijftien seconden op een deel van het veld. Beiden konden zo nu en dan een gaatje slaan, maar groot werd het gat nooit. Bij de laatste ronde zaten ze dan ook weer bij elkaar.

Richting de laatste moeilijke zandstrook was het toch weer de Nederlands kampioen die uiteindelijk een gaatje kon slaan. Van Aert kon nog wel terugkomen, maar de wereldkampioen kon Van der Poel niet meer verslaan. Bij de vrouwen was er ook Nederlands succes, want daar liet Marianne Vos zien weer helemaal terug te zijn.

Foto: Cor Vos