HomeNieuwsMalori: 'Denk niet dat ik nog de tijdrijder word die ik was'

Malori: ‘Denk niet dat ik nog de tijdrijder word die ik was’

Adriano Malori vreest dat hij niet meer op het niveau terugkomt waarop hij voor zijn zware valpartij zat. De Italiaan van Movistar maakte pas zijn rentree.

Dat vertelde de Italiaan tegen La Gazzetta dello Sport. Op 22 januari kwam de renner van Movistar ten val in de Tour de San Luis in Argentinië. Malori hield er zwaar hoofdletsel aan over. In september keerde hij terug in koers, tijdens de WorldTour-klassiekers in Canada. Een paar weken later viel hij opnieuw in Milaan-Turijn. Malori brak zijn sleutelbeen. “Maar dat was een formaliteit, voor de rest niets ergs.”

Dat de tijdrijder kon terugkeren in het peloton, was al een wonder. “De medici zeiden me dat ik hoogstens mijn tanden nog kon poetsen na mijn valpartij”, aldus de Italiaan. “Maar ook hen kun je in het ongelijk stellen. En ik ben daar een levend bewijs van.”

Adriano Malori won de zilveren medaille op het wereldkampioenschap tijdrijden in Richmond. Adriano Malori won de zilveren medaille op het wereldkampioenschap tijdrijden in Richmond.

Volgend seizoen

Pas vorige week kon Malori zijn voorbereidingen op het seizoen 2017 in gang zetten. “Daarnaast is het veel in de sportschool oefenen. Maar voor 2017 is sowieso alles een twijfel. Ik weet niet of ik nog terug kan keren als de renner die ik voorheen was. Ik weet niet hoe mijn lichaam zal reageren in belangrijke wedstrijden als Tirreno-Adriatico of de Giro d’Italia.”

Het doet hem vooral pijn eventueel zijn tijdritkrachten te verliezen. “Ik weet dat ik terugkeer in de koers. Maar ik weet ook dat ik niet meer een mondiaal referentiepunt kan zijn op de tijdrit. Ik heb heel veel geluk gehad dat ik nog kan fietsen. Ik wil een voorbeeld zijn voor mensen die neurologische problemen hebben.”

De Italiaan vertelt nog een anekdote over zijn herstel. “De doktoren in Pamplona zeiden me: ‘Je zult alleen nog fietsen om brood te gaan halen.’ Dat deed ik dan ook. Maar dan reed ik vijftig per uur! Toen dacht ik: ‘Ga je twintig jaar van je leven weg gooien om een valpartij?’ Dat was het punt waarop ik de motivatie vond. Daarna heeft Movistar me ook nog eens geweldig geholpen. Zonder hun hulp en hun specialisten, was ik nooit teruggekeerd op de fiets.”

Foto’s: Cor Vos

website-banner

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...