Nibali: "Geen Italiaan wil geld stoppen in Italiaans WorldTour-team"

Vincenzo Nibali verkaste van Astana naar Bahrain Merida. Maar het liefst had de Italiaan voor een nieuw Italiaanse World...

Nibali: "Geen Italiaan wil geld stoppen in Italiaans WorldTour-team"
  • Afbeelding van Astana Astana
  • Afbeelding van Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali verkaste van Astana naar Bahrain Merida. Maar het liefst had de Italiaan voor een nieuw Italiaanse WorldTour-ploeg willen koersen. "Maar niemand durfde het aan."

Dat Vincenzo Nibali weg wilde bij Astana, was geen geheim. Hij tekende uiteindelijk voor het nieuwe Bahrain Merida, maar eigenlijk wilde de Italiaan voor een Italiaanse WorldTour-ploeg rijden.

"Het was mijn wens om een nieuwe Italiaans team op te tuigen", zegt de Haai van Messina tegen TuttoBici. "Er waren veel geruchten, maar die waren niet allemaal realistisch. In Italië hebben we de mogelijkheden onderzocht en investeerders gesproken, maar geen enkele Italiaanse geldschieter durfde het aan. Voor mij was Bahrein Merida uiteindelijk de beste optie."

Met het overgaan van Lampre-Merida naar Project TJ Sport, die onder een Chinese licentie gaat rijden, is er volgend seizoen geen Italiaanse ploeg meer te vinden op het hoogste niveau.

Foto: Cor Vos