Van der Poel: "Acht op acht is voorlopig niet aan de orde"

Mathieu van der Poel soleerde vandaag op knappe wijze naar de overwinning. Het betekende zijn vierde zege op evenveel we...

Van der Poel: "Acht op acht is voorlopig niet aan de orde"

Mathieu van der Poel won vandaag op imponerende wijze de Superprestige van Gavere. De Nederlander reed in de tweede ronde weg van zijn concurrenten en die zagen hem vervolgens pas terug aan de finish. Door zijn overwinning behoudt hij de perfecte score in het Superprestige-klassement. "Acht op acht zou mooi zijn."

Aanvankelijk was Van der Poel niet van plan zo vroeg in de wedstrijd al weg te rijden. "Ik had eigenlijk gehoopt dat ik bij mijn versnelling wat mannen had meegekregen, maar dat was dus niet het geval", zo laat hij Het Nieuwsblad weten. "Ik ben dan maar in mijn eigen ritme verder blijven rijden en dat bleek voldoende te zijn om het hier te halen. Ik had meer tegenstand van Wout verwacht, maar blijkbaar kreeg die opnieuw af te rekenen met pech. Ik kon mijn tempo vasthouden ondanks het feit dat dit mijn tweede cross van het weekend was."

Van de vier manches heeft Van der Poel ze allemaal gewonnen. Maar het winnen van alle wedstrijden in de Superprestige zal lastig worden denkt hij. "Francorchamps zal een lastige kluif worden. De andere crossen, zoals Diegem, Hoogstraten en Middelkerke liggen me wel een stuk beter. Het zou mooi zijn om acht op acht te halen, maar voorlopig is dat niet aan de orde. Ik ben zeer blij met deze mooie cross in Gavere op mijn palmares te hebben."

Foto: Cor Vos