Baanbondscoach Wolff gefrustreerd over KNWU-stilte

Het contract van bondscoach René Wolff van de baanwielrenners loopt eind van het jaar af, maar hij heeft nog niets gehoo...

Baanbondscoach Wolff gefrustreerd over KNWU-stilte

Bondscoach René Wolff van de baanwielrenners is behoorlijk teleurgesteld in de handelswijze van zijn broodheer. Het contract van de Duitser loopt eind van het jaar af, maar hij heeft nog niets gehoord over een eventuele verlenging van de KWNU.

René Wolff werkt al zes jaar lang aan het verhogen van het niveau van het Nederlandse baanwielrennen, met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro als belangrijkste doel. Nu wil de Duitser toewerken naar de Spelen van 2020 in Tokio, maar Wolff weet nog altijd niet of hij volgend jaar nog wel bondscoach van de baan is.

Vooral met technisch directeur Johan Lammerts ligt Wolff in de clinch. "Lammerts komt uit een systeem waar hij nooit met prestatie-ontwikkeling heeft te maken gehad", zegt Wolff tegen De Telegraaf. "Hij begeleidde teams tijdens evenementen, en redeneert nu ook vanuit die insteek. De noodzakelijke kennis voor een discipline als het baanwielrennen ontbreekt bij hem. Dat geldt ook voor daadkracht."

De onzekerheid rond Wolff frustreert ook de baanrenners. "Als René weggaat, kun je ons bij elkaar rapen en weggooien", aldus Jeffrey Hoogland tegen de 'krant van wakker Nederland'. "Dat zegt genoeg."

Foto: Cor Vos