Van der Poel: "Ik voelde me stukken beter, maar nog niet top"

De ogen waren na zijn mindere prestatie in de Koppenbergcross gericht op Mathieu van der Poel. Hij liet zien dat de vorm...

Van der Poel: "Ik voelde me stukken beter, maar nog niet top"

Mathieu van der Poel zegevierde vandaag voor de derde keer in de Superprestige. Door de overwinning in Ruddervoorde behoudt hij zijn honderd procent score in dit klassement. Door de prestatie wiste hij zijn mindere prestatie in de Koppenbergcross deels uit. "Ik voelde mij weer stukken beter, maar nog niet top."

Op het technische parkoers kende de Nederlands kampioen een niet al te voortvarende start, maar binnen no-time dichtte hij het gaatje tot wereldkampioen Wout Van Aert, die hij vervolgens op zo'n vijf ronden van het eind achterliet. "Dit doet deugd moet ik toegeven. Ik vind hier een parkoers dat mij op het lijf is geschreven. Dat draaien en keren daar hou ik van. Na de Koppenbergcross heb ik vooral veel gerust. Ik denk niet dat ik op drie dagen ooit zoveel geslapen heb. Een teken dat mijn lichaam het nodig had."

Toch kan het nog beter, erkent Van der Poel, want volledig tevreden was hij niet over zijn race in Ruddervoorde. "Ik maakte zelf teveel fouten. Veel te veel naar mijn zin. Na die valpartij in de slotronden dacht ik dat Wout zou terugkeren, maar ik heb niet achterom gekeken en kon de voorsprong gelukkig weer uitdiepen. Ik ben blij dat ik hier weer met een goede prestatie kan aanknopen."

Foto: Cor Vos