Nieuwe blessure voor Van der Haar

Lars van der Haar heeft weer last van een blessure. Bij de Superprestige Ruddervoorde speelde zijn bovenbeen op. "Het vo...

Nieuwe blessure voor Van der Haar

Lars van der Haar kende een uitstekende start tijdens de Superprestige in Ruddervoorde, maar kon zijn inspanning vervolgens niet volhouden. De Woudenberger eindigde uiteindelijk zelfs buiten de top tien. Na afloop werd duidelijk waarom, want Van der Haar kampt wederom met een blessure. 

"Het probleem zit in mijn bovenbeen, aan de voorkant van mijn andere been. Heel raar", zo laat hij weten aan WielerFlits. "Het voelt aan als een spierscheuring, maar ik hoop dat het een verrekking is. Ik ga nu met de dokter bellen en hopelijk kan ik snel een echo maken. Ik snap er niets van. Ik had vooraf al wat last van een strakke bovenbeenspier, maar dat ging wel. Toen ik van fiets wisselde, schoot het erin. Veel conclusies kan ik nog niet trekken, alleen dat ik nog steeds veel pijn heb."

De veldrijder van Giant-Alpecin kampte eerder dit jaar al met problemen aan zijn hamstring. Daardoor moest hij de wereldbekerwedstrijden in Amerika aan zijn neus voorbij laten gaan. De laatste weken begon Van der Haar juist weer wat beter te presteren, met onder meer de winst in de Nacht van Woerden en de derde plaats in de Koppenbergcross.

Foto: Cor Vos