Van der Poel: "Liep voor geen meter"

Om de naam van Mathieu van der Poel in de einduitslag van de Koppenbergcross terug te vinden, moeten we zelfs buiten de...

Van der Poel: "Liep voor geen meter"

Om de naam van Mathieu van der Poel in de einduitslag van de Koppenbergcross terug te vinden, moeten we zelfs buiten de top-tien kijken. "Ik denk wel dat ik een off-day had, ja." 

Aan het begin van de Koppenbergcross was hij er nog bij, maar toen Wout Van Aert de gashendel opentrok, kon Mathieu van der Poel niet meer volgen. De Nederlander eindigde uiteindelijk als vijftien op bijna vier minuten van de wereldkampioen.

"Of ik een off-day had? Ja dat denk ik wel ja. Het liep echt voor geen meter vandaag", zegt Van der Poel tegen Het Laatste Nieuws. "Ik merkte al direct dat Wout sterk was en ik was mijzelf aan het verbranden aan zijn tempo. Ik heb dan maar geprobeerd om mijn eigen tempo te rijden, maar dat lag niet hoog genoeg vandaag."

"Vorig jaar in Spa-Francorchamps had ik ook al een off-day, maar dit zag ik eigenlijk niet aankomen", vervolgt de renner van Beobank-Corendon. "Van in het begin van het seizoen ben ik constanter en beter dan vorig jaar, maar blijkbaar hoort dit erbij voor mij. Van het EK van afgelopen zondag heb ik geen last meer. De reis was voor iedereen dezelfde, daar mag ik het niet op steken. Ach, hopelijk ben ik zondag in Ruddervoorde weer de oude."

Foto: Cor Vos