Gasparotto droomt van winst Luik-Bastenaken-Luik

Enrico Gasparotto staat voor een nieuw avontuur met Bahrain-Merida. De Italiaan wil aan de zijde van Vincenzo Nibali sch...

Gasparotto droomt van winst Luik-Bastenaken-Luik
  • Enrico Gasparotto Enrico Gasparotto
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Enrico Gasparotto staat voor een nieuw avontuur met Bahrain-Merida. De Italiaan wil aan de zijde van Vincenzo Nibali schitteren in Luik-Bastenaken-Luik.

Dat vertelde Gaspa tegen La Gazzetta dello Sport. Afgelopen seizoen boekte hij zijn tweede zege in de Amstel Gold Race. Hij won de Nederlandse eendagskoers ook al in 2012. De Italiaan gaat zijn dertiende seizoen als profwielrenner in.

Terugblikkend op 2016 zegt hij: "Ik denk dat het mijn hoogtepunt tot nu toe is geweest. De tweede keer Amstel winnen, na die van 2012, was heel erg mooi. Het was een emotionele zege, met het overlijden van ploeggenoot Antoine Demoitié net achter de rug."

Die dood van Demoitié kreeg de oud-Italiaans kampioen niet rechtstreeks mee. "Ik was daar niet. Ik was in de Ronde van Catalonië. We stapten in het vliegtuig toen ze mij belden om het nieuws te brengen. Verschrikkelijk was het."

Bekend volk

Bij Bahrain-Merida komt Gasparotto een aantal oud-collega's tegen. Vincenzo Nibali was zijn ploeggenoot bij Astana, evenals ploegleider Gorazd Stangelj. "En zo zijn er nog veel meer waar ik mee gewerkt heb en die mij ook kennen. Die mij daarnaast ook waarderen", gaat de Italiaan verder. "Het was makkelijk om mezelf te introduceren."

Vooral de nieuwe samenwerking met De Haai van de Straat van Messina doet de ervaren rot goed. "We staan samen aan de start van de Vuelta San Juan in januari. Daarna gaan we samen op hoogtestage op Tenerife. Misschien rijden we ook de Abu Dhabi Tour. Maar het programma moet nog vastgelegd worden. De Giro? Die staat momenteel niet in de planning."

Samen met Sonny Colbrelli zal hij de uit te spelen troef zijn in de klassiekers. "De Ardennenklassiekers zijn het hoofddoel. Ik en Sonny zijn verschillende renners. Hij wil een groepssprint winnen, ik moet de groepssprint ontlopen. We hebben twee troeven. Mijn gedroomde winst? Ik heb er al vier jaar mee gereden en weet dat hij heel zwaar is voor me, maar ik droom van winst in Luik-Bastenaken-Luik."

Foto: Cor Vos